Legenda Rudara u penziji…

0

Muhamed Gerina odlazi u zasluženu fudbalsku penziju ali ostaje uz svoj Rudar kao savjetnik u klubu.

Legenda Rudara čuveni sekrtar ovog kluba Muhamed Gerina otišao je u zasluženu penziju. Ali i dalje će biti prisutan u klubu kao savjetnik i pomagaće svojim ogromnim iskustvom u poslovima organizacije i administracije kluba.

Gerina je bio u klubu skoro četiri decenije i prošao put od republičke do savezne elitne lige, svi trofeji koje je Rudar osvojio Gerina je smjestio u klubske vitrine. Prije utakmice popularnom Hamedu sportski direktor Rudara Željko Tomašević uručio je poklon sliku sa motivima stadiona pod Golubinjom i sat.

Muhamed Gerina je izjavio za klupski sajt Rudara:

“Da se zahvalim svojim prijateljima iz kluba koji su me prijatno iznenadili, navijačima Rudara koji su me pozdravili aplauzom. Najveći dio svoga života sam proveo u Rudaru i sada posle 40 godina koje su meni brzo prošle pamtim samo lijepe trenutke, pobjede i trofeje Rudara.

Kroz fudbal i mnogobrojna putovanja sa ekipom sam upoznao mnoge prijatelje širom svijeta sa kojima sam i dalje u kontaktu i to je jedna od prednosti posla koji sam radio, ja sam i dalje tu za naš Rudar i uvijek ću rado pomoći.”

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here