Legendarni Ćiro Blažević: Žao mi je zbog Čedove smrti, Igor je pun pogodak za Dinamo!

0

Legendarni fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević kazao je za “Sportske Novosti” da bi imenovanje našeg Igora Jovićevića za trenera Dinama bio pun pogodak.

Blaževiću je jako žao zbog smrti legendarnog Čeda Jovićevića.

Jako mi je žao što je umro Čedo Jovićević, Igorov otac. Bio je moj igrač

Gotovo izvjesno je da će Nenad Bjelica biti smijenjen sa mjesta trenera ekipe Dinama, a na njegovo mjesto trebalo bi da dođe Igor Jovićević.

Na pitanje da li je naš trener pravo riješenje za klupu “modrih” Blažević je kazao:

Dobro, Bjelica je još uvijek trener, još nije došlo do raskida. Ali, naravno, s obzirom na sve što se događalo, jasno je da više ne može ostati. Kad se radi o Igoru Jovićeviću, onda mogu kazati samo jedno. To je pun pogodak! Zapravo, idealan pogodak – kazao je Blažević, a potom pojasnio zašto tako misli:

Tendencija svakog kluba jest da se pomlađuje, u igračkom i trenerskom kadru. Jovićević je savršeno radio u mladim kategorijama, tako da zaista nije mogao doći idealniji čovjek na Dinamovu klupu. Jer, ovo je vrijeme nestašice, neće više biti velikih transfera, ovo vrijeme koje je pred fudbalom je vrijeme stvaranja. Jovićević je trener koji stvara, definitivno se dokazao u mlađim kategorijama. Najteže je raditi s mladima, a on je to radio perfektno. Jovićević ima psihološki kvalitet za voditi mladost, na koju će se Dinamo morati orjentisati u ovim vremenima.

Blažević je istakao da je veoma važna činjenica da je Jovićević imao rezultate sa mlađim timom Dinama.

Važno je što je imao i rezultate, koji su potvrdili da je nadareni trener – zaključio je Blažević za Sportske Novosti.

 

 

 

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here