Legendarni španski napadač objavio kraj u 40. godini (VIDEO)

0

Legendarni napadač Atletika iz Bilbaoa i španskog fudbala, Aric Aduriz, objavio je završetak igračke karijere u 40. godini.

U odluci koju je objavio na društvenim mrežama fantastični golgeter je saopštio da ga povreda kuka sprečava da pomogne saigračima na način koji želi i da je vrijeme za povlačenje.

– Došao je trenutak. Mnogo puta sam govorio da će fudbal prije napustiti mene nego ja njega, a nažalost moje tijelo je reklo da je dosta. Juče sam dobio savjet ljekara da se javim hirurgu koji će mi ugraditi vještački kuk u pokušaju da nastavim život što je moguće normalnije. Ne mogu da pomognem saigračima onako kako želim i onako kako oni to zaslužuju, to je život profesionalnog sportiste. Sve je vrlo prosto, napisao je Aduriz.

Profesionalnu karijeru počeo je u ekipi Aurere sa 18 godina i posle samo jedne sezone prešao u Bilbao. Dvije sezone proveo je u B timu, uslijedila je pozajmica u Burgos, pa prelazak u Valjadolid, ali se vratio u klub i od posljednjih 14 godina 10 proveo u Bilbaou. Po dvije sezone odigrao je za ekipe Majorke i Valensije.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here