Legendarni Tošak poručio Bejlu: Kako ćeš preživjeti sa platom manjom za 160 hiljada eura sedmično?

0
Geret Bejl je potpuno u drugom planu kod Zinedina Zidana, ali još nije napustio Real.
Činilo se da je posao sa kineskim Đangsu Suningom završen i da će se Velšanin preseliti u Aziju.
Bejl je tamo trebao zarađivati nevjerovatnih milion dolara sedmično, čime bi postao najplaćeniji fudbaler na svijetu ikada. Ipak, Real je u poslednjem trenutku stopirao taj transfer. Za sada je startus kvo. Real ne računa na brzonogog fudbalera, a on ne želi da ode negdje gde će zarađivati manje nego u Madridu.
Takva situacija, blago rečeno, ogorčila je nekadašnjeg sjajnog centarfora i selektora Velsa, Džona Tošaka, koji je razočaran ponašanjem sunarodnika.
– Bilo bi užasno smanjiti mu platu sa 160 hiljada eura sedmično. Kako bi čovjek, sa dvoje djece mogao da preživi s tim? Tužan sam, i gadi mi se sve ovo, ironičan je nekadašnji golgeter.
Tošaku nije jasno kako Bejl za šest godina nije uspio da nauči španski jezik, jer je to obaveza fudbalera.
– Kako je moguće da za šest godina u Realu, koji ga je toliko platio, on ne nauči jezik svojih poslodavaca? Pa to je nepoštovanje i uvreda za ljude sa kojima radiš. Prosto je nedopustivo. Daj, Geret, izjasni se više. Želimo da vidimo tvoj intervju, a ne da samo odgovaraš preko menadžera. Jako sam tužan u šta se fudbal pretvorio, rekao je Tošak ono što mnogim ljubiteljima ove igre leži na duši.
Advertisements