„Licemjerni smo kada pričamo o Crnoj Gori“

0

Proslavljeni reprezentativac Engleske Džon Barns smatra da je veoma licemjerno da se priča o Crnoj Gori, a da se u čitavoj Velikoj Britaniji iz nedjelje u nedjelju čuju rasistički povici prema tamnoputim igračima.

Legendarni fudbaler Liverpula, porijeklom sa Jamajke, prokomentarisao je pisanja tamošnjih medija i izjave pojedinih fudbalera te reprezentacije i selektora Sautgejta da su u na stadionu pod Goricom bili meta uvreda na rasnoj osnovi.

U čitavoj Britaniji iz nedjelje u nedjelju čujete rasističke povike prema tamnoputim igračima, ne vidim ovdje neki poseban slučaj. Mislim da smo veoma licemjerni kada pričamo o Crnoj Gori, zgražavamo se time dok sami ne želimo da riješimo taj problem na pravi način„, kazao je Barns.

Podsjetimo, Evropska kuća fudbala (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Crne Gore, poslije optužbi da su navijači u Podgorici na rasnoj osnovi vrijeđali engleske fudbalere tokom utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Saslušanje povodom incidenata UEFA će obaviti 16. maja.