Lončar za SK: Uloga favorita nije bitna, dokaz je SP

0

Fudbaleri Sutjeske završili su najteži dio priprema na Kopaoniku. U međuvremenu, sastav tima koji je superiorno osvojio titulu napustili su Ivanović, Bakrač i Janković, a kao akvizicije angažovani su Ćetković, Grivić, Cicmil i Bulatović.

Očekivanja od Sutjeske su velika i u sezoni koja slijedi. Nikola Peco Rakojević je ostao na klupi šampionskog tima, koji će novu sezonu početi kvalifikacijama za Ligu šampiona i dvomečom sa Astanom iz Kazashstana.

Šta o duelima koji slede misli novopečeni reprezentativac Crne Gore Stefan Lončar:

Dobro smo radili na Kopaoniku. Ekipa je kao što se i očekivalo doživjela promjene tokom prelaznog roka. Nastojali smo da sklopimo kockice u željeni mozaik tokom pripreme, a radićemo na tome i u narednih nekoliko dana. Pozitvna hemija i pozitivna energija su tu. Ono što je izvjesno je da ćemo dati sve od sebe, da ćemo se boriti do posljednjeg atoma snage i da dogovor iz prošle sezone nećemo mijenjati. Za nas će svaki meč biti finale, a nikome nećemo priznati da je bolji dok nas u to ne uvjeri na terenu, rekao je Stefan Lončar.

Prije duela sa Astanom imaćemo generalnu probu protiv Mladosti iz Lješkopolja, a zatim slijedi put u Kazahstan. Astana nije zvučno i medijski atraktivno ime kao Seltik ili Zvezda koji su mogli da nam budu rivali, ali Astana je u protekle tri sezone, igrala u grupnoj fazi Lige šampiona i dva puta u grupnoj fazi Lige Evrope. Velika prednost našeg rivala je činjenica da su već dugo u takmičarskom ritmu jer je šampionat Kazahstana počeo odavno, a nama će meč koji slijedi biti prvi takvog tipa u sezoni, dodao je Lončar.

Astana je favorit, ali Mundijal koji imam priliku da pratimo je dokaz da to ne mora ništa da znači. Papir je jedno, a teren nešto sasvim drugo. Ponavljam sezonu počinjemo sa istim pristupom kao i prošlu. Svaki meč je finale. Nadam se da ćemo u Kazahstanu ostvariti aktivan rezultat i da ćemo imati priliku da uz vjerujem veliku podršku navijača na našem terenu napravimo iznenađenje i prođemo u drugo kolo kvalifikacija u elitnom takmičenju“.

Prvi meč između Astane i Sutjeske igra se 11. jula u Kazahstanu, a revanš je sedam dana kasnije u Nikšiću.

sportklub.rs