Lopetegi u Realu: Nakon smrti majke, imao sam najtužniji dan u životu

Đulen Lopetegi promovisan je kao novi trener madridskog Reala.

Lopetegi, koji je u četvrtak smijenjen sa mjesta selektora Španije, dva dana pred prvi meč “crvene furije” na Mundijalu, predstavljen je uz dobrodošlicu od strane predsjednika kraljevskog kluba Florentina Pereza.

– Hvala predsjedniče, osjećam se kao dio porodice Real Madrida. Pokušaću sa klubom da osvojim sve. Osjećam se dovoljno jako. Kada bi osvojili Ligu šampiona to bi bila veoma važna stvar. Posvećen sam poslu kojim se bavim, rekao je Lopetegi na promociji.

Španski stručnjak je prokomentarisao i situaciju oko njegove smjene sa kormila nacionalnom timu i naglasio da mu je sve to teško palo.

– Vrijeme ne može da se vrati. Volio bih da je predsjednik Rubijales donio drugačiju odluku. Juče sam nakon smrti svoje majke imao najtužniji dan u životu, ali, danas je najsrećniji dan u mom životu. Ne osjećam se poniženo, to zavisi od osobe. Mislim da sam ja i moj stručni štab zaslužili poštovanje. Smiren sam i vjerujem da ovo neće uticati na igrače, kazao je Lopetegi i dodao da će gledati sve mečeve reprezentacije Španije i navijati za “furiju” na Mundijalu.

sportskacentrala.com

Advertisements