Lovćen nastavlja pohod ka Drugoj ligi, Kasom: Sjajan ambijent u kojem radimo je naša prednost

0

Nakon što su se praktično prošetali Južnom regijom (19 pobjeda, dva remija), fudbaleri Lovćena pohod ka Drugoj ligi nastaviće utakmicama baraža.

Voljom žrijeba odlučeno je da Lovćen u prvom kolu razigravanja bude slobodan, nakon čega će 28. maja gostovati Ibru. U posljednjem duelu baraža Cetinjani će 1. juna igrati protiv Internacionala.

Trener Petar Kasom govorio je za Radio Cetinje o duelima baraža, ali i kompletnoj sezoni njegove ekipe.

Naredne sedmice čekaju nas dueli baraž. Voljom žrijeba gostovaćemo Ibru, dok ćemo biti domaćin Internacionalu. Te dvije ekipe dominirale su svojim Udruženjima i zasluženo su obezbijedile baraža. Rezultatima su potvrdili da imaju kvalitet i sigurno da moramo maksimalno ozbiljno pristupiti tim mečevima. Imamo dosta informacijam o protivnicima, a iste ćemo pokušati da iskoristimo na najbolji način kako bi spremno dočekali razigravanje – rekao je Kasom.

Teški dani po svemu sudeći iza su Fudbalskog kluba Lovćen. Formiranjem nove uprave, angažovanjem stručnog štaba i kvalitetne ekipe, cetinjski klub je u organizacionom usponu.

Klub je u julu dobio novo rukovodstvo na čelu sa Markom Đurovićem. Postavljen je novi stručni štab, formiran je i kvalitetan igrački kadar… Moram priznati da je nova Uprava ispred sebe imala veliki izazov u želi da klub vrati gdje mu je i mjesto. Naime, trebalo je organizovati redovne treninge, vratiti igrače u formu… Očekivanja nijesu bila prevelika, tako da su rezultati već sada nadmašili i najbolje projekcije. Lovćen je završio sezonu na prvom mjestu i bez ijednog poraza – dodao je on.

Ono što posebno može da raduje jeste organizacija mlađih selekcija što je bio i prioritet nove Uprave.

Od samog početka je bio prioritet organizacija mlađih selekcija. Bitan je naš zajednički timski rad, sinergija pojedinačnih znanja, vještina i mogućnosti. Spremni smo da uložimo maksimalan napor da vratimo Lovćen onamo gdje pripada. Odličan kadar je doveden i radi se veoma profesionalno u svim selekcijama. U narednom periodu imamo za cilj organizaciju kadetske i omladinske selekcije koje će biti budućnost Fudbalskog kluba Lovćen. Jasno je da kvaliteta ne nedostaje – naglasio je Kasom.

Od prvog dana priprema, u vrelim ljetnjim danima, evidentna je bila dobra atmosfera na svim nivoima kluba. Lovćen je i u Južnoj regiji imao podršku navijača koji su se, po svemu sudeći, uželjeli fudbala.

Naša prednost je sjajan ambijent u kojem radimo i fantastična atmosfera među igračima. Imamo odlične pojedince koji uvijek svoj kvalitet podređuju kolektivu. Naravno, klub ima podršku navijača koji su decenijama unazad bili 12. igrač Lovćena. Očigledno je da su se uželjeli fudbala što potvrđuje i posjeta na utakmicama koje smo igrali na svom terenu – zaključio je Kasom.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here