Maldini napušta Milan i preuzima kormilo drugog kluba?!

0

Dolazak njemačkog stručnjaka Ralfa Rangnika u Milan gdje će preuzeti ulogu trenera i sportskog direktora, znači odlazak klupske legende Paola Maldinija.

Maldini obavlja funkciju tehničkog direktora roso-nera, što je jako slično poslu sportskog direktora, a Rangnik po dolasku insistira na svim ovlašćenjima prema kojima će biti menadžer engleskog tipa.

To znači da će njemački vizionar obavljati funkciju trenera i čovjeka odgovornog za sportsku politiku kompletnog kluba te za Maldinija nema mjesta.

Međutim, generalni direktor Milana Ivan Gazidis ne želi nove negativne reakcije navijača koje bi izazvao otkaz pa Maldiniju nudi ostanak u klubu, ali na drugoj poziciji.

Navodno mu je ponudio funkciju klupskog ambasadora, ali legenda roso-nera će takvu promjenu uloge odbiti i napustiće voljeni klub na kraju ove sezone.

Nagađa se da bi Maldini mogao da pojača redove nekog drugog kluba, u kojem bi dobio priliku da nastavi da gradi karijeru tehničkog direktora, odnosno da voditi sportsku politiku nekog tima.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here