Marić objavio spisak za Austriju

0

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore naredne sedmice odigraće prijateljski meč sa Austrijom u gostima.

Selektor Mirko Marić za tu utakmicu pozvao je 20 igračica – golmani: Anastasija Krstović (Danilovgrad), Svetlana Miličić (Breznica); odbrana: Maja Šaranović, Marija Maraš (Breznica), Helena Božić (Alanad, Finska), Tanja Malesija, Majda Drešević (Danilovgrad), Milica Radunović (Doksa, Grčka), Andrea Janjušević (Ekonomist), Aleksandra Popović (Tomiris, Kazahstan); vezni red: Slađana Bulatović (Rajo Valjekano, Španija), Jasna Đoković (Split, Hrvatska), Darija Đukić (Minsk, Bjelorusija), Jelena Karličić (Bordo, Francuska), Jelena Vujadinović, Nađa Đurđevac (Breznica), Sara Simonović (Danilovgrad), Jovana Sarić (Ekonomist); napad: Nikolina Caković (Doksa, Grčka), Medina Dešić (Lajpcig, Njemačka).

Našoj selekciji ovaj meč biće jedini prije nastavka kvalifikacija i gostovanja Danskoj u septembru.

– Igraćemo protiv reprezentacije koja je učesnik Evropskog prvenstva, što dosta govori o kvalitetu Austrije. Želimo da pružimo maksimum i vidimo koliko možemo protiv ekipa tog nivoa. Mali problem nam predstavlja to što je za većinu naših igračica klupska sezona završena prije dvadesetak dana, tako da imaju tu pauzu u radu. Sa druge strane, dobro je što ćemo se okupiti i odigrati ovakav meč, jer će nam ovo praktično biti generalna provjera za utakmicu sa Danskom u septembru, kazao je selektor Marić.

Utakmica sa Austrijom igra se 22. juna, sa početkom u 20:30 časova na stadionu ,,BSFZ arena“ u Beču. Domaćinu je to generalna proba za nastup na Evropskom prvenstvu, očekuje se desetak hiljada navijača na tribinama, a meč će biti prenošen direktno na državnoj televiziji Austrije.

– Biće to lijepo iskustvo za naše igračice. Mislim da nas nešto slično očekuje i kada budemo gostovali Danskoj. Dobro je što će djevojke osjetiti kako je to igrati pred punim tribinama, u svojevrsnoj karnevalskoj atmosferi. Nadam se da će im to biti i dodatni motiv da odigraju što bolje, dodao je Marić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here