Marić saopštio spisak

0

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za meč sa Bosnom i Hercegovinom u 7. kolu grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Za tu utakmicu selektor Mirko Marić pozvao je 25 igračica – golmani: Jovana Žugić (Ekonomist), Ines Obradović (Sloga Zemun, Srbija), Anastasija Krstović (Danilovgrad); odbrana: Maja Šaranović, Marija Maraš (Breznica), Helena Božić (Aland junajted, Finska), Tanja Malesija, Anastasija Bulić (Danilovgrad), Milica Radunović (Doksa, Grčka), Aleksandra Popović (Tomiris Turan, Kazahstan), Jelena Sarić (Ekonomist); vezni red: Darija Đukić (Minsk, Bjelorusija), Jelena Karličić (Bordo, Francuska), Slađana Bulatović (Rajo Valjekano, Španija), Jasna Đoković (Split, Hrvatska), Anastasija Rakočević, Anđela Golubović, Katarina Čađenović (Danilovgrad), Enida Bošnjak (Breznica); napad: Jelena Vujadinović, Nađa Đurđevac, Tatjana Osmajić, Anđela Tošković (Breznica), Nađa Stanović (Čarni Sesnovjec, Poljska), Nikolina Caković (Doksa, Grčka).

Sticajem okolnosti, prije svih eliminacijom Rusije iz takmičenja zbog ratnih dešavanja u Ukrajini, naše djevojke dobile su priliku da se bore za ulazak u baraž kvalifikacija. Pobjeda u duela sa Bosnom i Hercegovinom ekipi Mirka Marića praktično bi garantovala drugo mjesto u grupi E. Odnosno, priliku da dođe na korak od plasman na svjetsku smotru fudbala.

– Najbolje je kada rezultat napravite na terenu. Ali, nakon svih dešavanja, ukazala nam se prilika da utakmica sa Bosnom i Hercegovinom može da donese plasman u baraž. Samim tim je utakmica veoma važna. Nadam se da smo svi svjesni toga, ali, sa druge strane, ne bih volio da djevojke budu opterećene važnošću rezultata. Djevojke treba da taj meč odigraju kao što su igrale i prethodne u ovim kvalifikacijama, sa visokim nivoom želje i zalaganja, istakao je Marić.

Utakmica sa Bosnom i Hercegovinom igra se 12. aprila na glavnom terenu Trening kampa FSCG, sa početkom u 14 časova.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here