MARKOVIĆ: Omladinski pogon podignut na viši nivo, cilj proširenje baze

0

Koordinator mlađih selekcija u FK Zeta i trener omladinaca Radoš Marković kazao je za Fudbal Fest da je cilj omladinske škole tog kluba proširenje baze, jer kako je kazao Zeta je uvijek imala talentovane djece.

-Dolaskom mojim u Zetu, mi smo se trudili da taj rad sa mlađim kategorijama podignemo na još viši nivo. Oformili smo sve mlađe selekcije. Postoji FK AS, to su petlići koji nastupaju pod okriljem FK Zeta, oni kasnije prelaze u pionirski tim Zete. Čuvena škola fudbala Dragoljuba Đuretića koju sada vodi njegov sin Marko… Pionirsku selekciju vodi Velibor Matanović, kadetski tim predvodi Nenad Filipović. Što se tiče mlađih selekcija, napravili smo pomake. Omladinci i kadeti su već mnogo ranije obezbijedili plasman u Prvoj CG ligi za omladince i kadete koja je od naredne sezone reformisana. Postojaće Prvi i Druga omladinska liga, što će svakako doprinijeti kvalitetu fudbala u Crnoj Gori. U našem klubu postoji više od 120 dječaka. Imamo preko 10-tak reprezentativaca. Ono što je nama cilj jeste da radimo na proširenju baze sa ovog područja.

Njegov kolega koji predvodi kadetski tim, Nenad Filipović vjeruje da će Zeta u budućnosti imati puno igrača koji će se priključiti prvom timu, koji je trnutno upao u probleme.

-Svi koji se bave omladinskim fudbalom znaju da je kadetska selekcija najteža za rad. To su djeca koja ulaze ili izlaze iz puberteta. Tu je potrebna pedagogija, zatim dolazimo do stručnog dijela na koji se ovo nadovezuje. U Zeti ima dosta talentovane đece. Radi se dosta dobro i trudimo se da damo svima šansu. Nama je preko 30 dječaka igralo u Kadetskoj ligi. Imamo nekoliko standardnih reprezentativaca. Očekujemo da ćemo u budućnosti Zeta ima dosta igrača koje ćemo priključiti prvom imu koji je upao u probleme.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here