Martinović: San mi je dres reprezentacije

0
foto: privatna arhiva

Fudbaler Aluminija Ilija Martinović sa velikim uspjehom nosi dres kluba iz Kidričeva. Za one koji se „čude“ kad se pomene ovaj klub treba reći da je iz malog mjesta, te da igra na stadionu čiji je kapacitet oko 2500 gledalaca.

Ono Ŕto je najvažnije napomenuti, jeste da je Aluminij trenutno na 3. poziciji Prve lige Slovenije, sa samo dva boda manje u odnosu na prvoplasiranu Olimpiju.

NekadaÅ”nji defanzivac Lovćena i član mlađih selekcija Crne Gore Ilija Martinović govorio je o svojoj trenutnoj formi i ciljevima kluba za CG Fudbal.

Zadovoljan sam svojim partijama itekako jer postoji mnogo razloga za to. Bilježimo sjajne rezultate, na oba fronta, sa mnogo mladih igrača koji se potvrđuju iz vikenda u vikend, koji privrženo i nesebično daju klubu najbolje od svojih sposobnosti. To me jako raduje jer vidim da naÅ” trud dobija oblik i smisao

Rezultati ovog tima nijesu iznenađenje, jer uprava iz dana u dan čini sve da klub podigne na joÅ” viÅ”i nivo.

Istina je da potičemo iz malog mjesta ali apetiti rastu svakodnevno. Klub se organizaciono, marketinÅ”ki, tehnički svaki dan trudi da podigne ljestvicu za nivo viÅ”e a to nije lako. Od početka prvenstva, jula mjeseca tekuće godine, Kidričevo je centar fudbalske Slovenije. Mnogo ljudi je prodefilovalo u naÅ”em gradu u želji da spozna kakav stil igre imamo i čemu težimo. NaÅ” stadion je praktički neosvojiva tvrđava za protivnike. Očekivanja od navijača su da branimo boje kluba dostojno i maksimalno kako i priliči jednom stabilnom prvoligaÅ”u„, kaže Martinović.

Aluminij živi od prodaje igrača, baÅ” kao i većina klubova na Balkanu, tako da i ambicije zavise od eventualnih odlazaka i dolazaka.

Kao većina klubova na Balkanu, i Aluminij živi od prodaje igrača pa shodno tome, puno puta smo se morali odricati odličnih igrača od kojih bi imale velike koristi u postizanju cilja nastupajuci kroz dva takmičenja. Međutim, i ta medalja ima dvije strane. Ambicije u Kupu su da guramo Å”to dalje možemo gdje mislim da imamo izrazitih Å”ansi da ga se i domognemo. Å to se tiče prvenstva, za sada je lijepo ići u ravni sa Mariborom i Olimpijom i tražiti svoje mjesto u vrhu tabele. Najbolja smo odbrana lige, izuzetno homogeni i miÅ”ljenja sam da smo tu đe trebamo biti i da ce tek protivnici strahovati od nas„, poručuje sjajni defanzivac.

KLUPSKA KARIJERA JE POSLOVNO DOSTIGNUĆE, BITI REPREZENT SVOG NARODA JE DRUGA DIMENZIJA

foto: privatna arhiva

Kao i svakom Crnogorcu koji nastupa u inostranom klubu, i Martinoviću je želja da jednog dana obuče dres reprezentacije svoje zemlje.

Martinović je stub odbrane koja je primila najmanje golova ove sezone. Na svih 13 prvenstvenih kola naÅ” internacionalac je nastupao od prvog minuta. Jedan je od najbolje ocijenjenih fudbalera najprijatenijeg iznenađenja prvenstva Slovenije.

Na pitanje da li je očekivao poziv u reprezentaciju nakon serije sjajnih partija, Martinović je odgovorio:

Jesam, nije ga bilo do sada ali svaki sekund svog života sam revnosno podredio da ostvarim svoj san braneći boje zemlje moje jer klupska karijera je poslovno dostignuće, biti reprezent svog naroda druga dimenzija. Generalno, živiÅ” dok u tebi gori plamen želje i sna a Crna Gora meni predstavlja himnu, ponos, emociju, ideal, pretke, istoriju, utočiÅ”te, domovinu, strast. Za nju niÅ”ta ne može da se kompezuje izuzev žrtve svoje koju joj treba pokloniti. Sreća je indivudalna stvar, različito se kotira i ocjenjuje kod svakog a moja je maksima da budem dugo godina član A selekcije. Imam svoj put i slijedim ga sa odlucnoŔću pa se nadam da će san postati java. Ratničkog sam duha, zasigurno i bez ikakve sumnje, to je crnogorski DNK„, zaključio je Martinović.

Martinović nastavio sa sjajnim partijama

Advertisements