Matić: Liga izjednačena, atmosfera u klubu fenomenalna

0

Fudbaleri Dečića blizu su prve titule šampiona u istoriji. Jedan od najzaslužnijih igrača za taj uspjeh ekipe iz Tuzi je napadač Bojan Matić. Gostujući u emisiji Fudbal fest na TVCG1, govorio je o posljednjem meču protiv Jezera kao i o cjelokupnoj sezoni u domaćem šampionatu.

Jezero je jedna dobra i kvalitetna ekipa, znali smo da će biti teško sa njima, pogotovo jer smo igrali dvije uzastopne utakmice sa njima. Imamo jasan cilj od početka drugog dijela sezone, držimo se toga, imamo još dvije utakmice, trebaju nam tri boda, jedna pobjeda. Idemo utakmicu po utakmicu, naredna je Sutjeska u Nikšiću, daćemo sve od sebe da pobijedimo i da tada sve bude gotovo.”

Pričao je Matić i o atmosferi u klubu, koja je po njemu veoma važan faktor u postizanju rezultata.

“Ja mislim da je to ključni faktor za postizanje rezultata. Ako je hemija u ekipi dobra kao što je kod nas trenutno,milsim da su dobri rezultati neizbježni. Mi imamo odličnu atmosferu uopšte u klubu, počevši od ljudi koji su na čelu, preko trenera, igrača, apsolutno je sve upakovano u jedan paket i to daje rezultate.” 

Dečić na dva kola do kraja ima tri boda više od Budućnosti. Borba za titulu vodiće se do posljednjeg kola, što je po riječima Matića dobro za javnost, navijače.

“Dobra je stvar što je liga izjednačena i što može svako svakoga da pobijedi. To je čar igre i fudbala, kada se prvenstva odlučuju u posljednjim kolima. Raduje me što je tako, to sigurno i privlači publiku i medije i sigurno je mnogo interesantnije.”

Matić je ove sezone postigao devet golova, od toga prva četiri glavom, neki od pogodaka bili su veoma značajni za osvajanje bodova.

“Dosta često sam u karijeri postizao golove glavom, to mi je jedno od najjačih oružja, dobro koristim prostor, nađem se u blizi lopte i onda je to već pola posla.” kazao je Matić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here