Mažić sudi Crnoj Gori

0

Milorad Mažić, internacionalni sudija iz Srbije, određen je za glavnog arbitra na prijateljskom meču između Crne Gore i Turske, koji će biti odigran 27. marta u Podgorici, saopšteno je iz FSCG.

 

Njemu će na Gradskom stadionu u Podgorici pomagati Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, pomićnici koji su u Mažićevom timu na svim međunarodnim utakmicama.

Ulogu četvrog sudije, koji će naknadno biti određen, obavljaće jedan od internacionalaca sa Jedinstvene liste sudija Fudbalskog saveza Crne Gore.

 

U bogatoj karijeri Mažić je imao priliku da dijeli pravdu na utakmicama najvećih kontinentalnih i planetarnih takmičenja – Evropskog i Svjetskog prvenstva, kao i mečeve Lige šampiona i Lige Evrope. Na listu internacionalnih sudija došao je 2009. godine, pa se u avgustu iste godine našao na centru Gradskog stadiona u Podgorici u prijateljskoj utakmici seniorskih reprezentacija Crne Gore i Velsa. ,,Hrabri sokoli“ su ,,zmajeve“ rezultatom 2:1 – strijelci su bili Jovetić i Đalović.

Od 2012. godine Mažić je član UEFA elitne grupe sudija pa će, zajedno sa najboljim evropskim sudijama, biti učesnik Svjestkos prvenstva koje se ove godine održava u Rusiji.

Mažić je rođen 1973. godine u Vrbasu, gdje živi i danas. Po struci je ekonomista, zapošljen je kao menadžer prodaje u kompaniji ,,Zlatiborac“.