Meridian uručio poklone porodiljama širom regiona!

0

Sa riječi na djela. Tako bi se ukratko, uoči još jednog obilježavanja Međunarodnog dana žena, moglo opisati šta za kompaniju Meridian znači društvena odgovornost.

Ove godine, lider u industriji igara na sreću regiona svoju tradicionalnu osmomatrovsku kampanju podrške ženama posvetio je budućim mamama. Zaposleni u kompaniji Meridian obišli su i poklonima za porodilje, odnosno donacijama porodilištima opremili su više desetina primarnih zdravstvenih ustanova širom regiona. Tako su u Crnoj Gori posjetili sve bolnice od sjevera do primorja. U izvjesnom smislu, to je i nastavak velike kampanje podrške zdravstvenim radnicima, posebno onim koji, u uslovima pandemije, u porodilištima vode brigu o majkama i bebama tek došlim na svijet.

Od početka pandemije porodilišta, osim uobičajenih, pružaju zdravstvene usluge i kovid pozitivnim trudnicama. Zbog toga su važan dio velike Meridianove akcije podrške medicinskim radnicima koje, iako već odavno nijesu novost već svojevrsna praksa, nijesu zaboravile ni majke i novorođenčad u veoma zahtjevnom periodu nakon izlaska iz prodilišta. 

Meridian već duži niz godina sprovodi osmomartovske akcije podrške djevojkama, ženama i majkama, ali su one prerasle u cjelogodišnju kampanju podizanja svijesti o rodnoj ravnopravnosti i sprječavanju bilo kog vida rodno motivisanog nasilja. 

Dvije trećine menadžmenta Meridiana čine žene 

U kompaniji više od 65% top menadžmenta čine dame, ravnomjerno zastupljene u svim sektorima poslovanja – ljudski resursi, marketing, retail mreža i razvoj softvera. Time kompanija sopstvenim primjerom i modelom poslovanja pokazuje da je društveno odgovorna kompanija na djelu i da je jedina održiva rodna ravnopravnost ona koja uključuje ekonomsko osnaživanje žena. Zbog toga se može reći da je u Meridianu Osmi mart svakoga dana, što se prije svega vidi kroz institucionalnu podršku ženama zaposlenim u ovoj kompaniji. 

Ujedinjene nacije ove godine obilježavaju Međunarodni dan žena pod parolom „rodna ravnopravnost danas za održivu budućnost sjutra“, apostrofirajući važnost borbe protiv rodno motivisane diskriminacije i nasilja kao presudne u borbi za održivu planetu uopšte. Standardi najveće svjetske organizacije ujedno su i temelji Meridianove korporativne politike. 

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here