Mijač: Sezona za nama je uspješna!

0

Predsjednik FK Budućnost Veselin Mijač kazao je da je prethodna sezona za njegov klub bila uspješna.

Sezona je veoma uspješna, jer smo nastavili sa osvajanjem trofeja – nakon titule u sezoni koju je obilježila korona, te duple krune prethodne godine, sada je stigao Kup“, govori predsjednik kluba Veselin Mijač.

Početak je bio turbulentan što zbog Evrope, što zbog odlaska nekih ključnih igrača sa kojima smo se rastali nakon dogovora. To je sigurno uticalo da izgubimo ritam na startu, dok je novom treneru trebalo vrijeme da se navikne na igrače, kao i igračima da se prilagode njemu i njegovom sistemu. Mislim da smo u drugom dijelu prvenstva igrali evropski fudbal, pokazali smo da možemo da igramo dobro, a posebno se to odnosi na utakmice protiv našeg konkurenta Sutjeske. Izgledali smo fantastično u tim duelima, a takođe sam prezadovoljan kako smo odigrali u finalu Kupa protiv Dečića“.

„Najljepša utakmica u sezoni“, kako je godinama unazad okarakterisan meč za trofej nacionalnog Kupa, je bila nešto na šta crnogorski fudbal može da bude ponosan.

Finalna utakmica Kupa je bila prava, odnos između igrača je bio korektan, obje ekipe su se borile na sjajan način, a kompletan utisak je bio potpun zbog velikog broja navijača na stadionu – zbog svega toga, to je za mene bila jedna od najboljih utakmica u sezoni. Naravno, uvijek mi je drago kada Budućnost osvaja trofeje, ali moram da čestitam Dečiću na svemu i sigurno će doći vrijeme kada će se i oni radovati istorijskom peharu

Od mogućih devet trofeja, Budućnost je osvojila četiri (dva prvenstva i dva Kupa) u posljednjih nešto manje od tri godine, koliko je Veselin Mijač zvanično predsjednik kluba

Ponosan sam i veoma zadovoljan sa tim. Od pet mogućih trofeja od kada sam tu, mi smo osvojili četiri. Dešavali su se odlasci na raznim nivoima, reorganizacija kluba je pravljena u hodu, ali je napravljena dobro jer smo zadržali kontinuitet igara i rezultata i ništa to nije uticalo na igrače. Čini se da smo napravili sklad koji ranije vjerovatno nije postojao. Sigurno da ima uticaja činjenica da zaposleni u klubu ne misle o ekonomskim problemima, ali ključ svega je dobra komunikacija i podjela posla da se zna ko šta radi“.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here