Mijatović: Crna Gora u blagoj prednosti

Nekadašnji jugoslovenski fudbaler Predrag Mijatović govorio je za ,,Vijesti” o predstojećem duelu Crne Gore i Srbije kao i o prednostima i manama dviju reprezentacija.

Legendarni crnogorski fudbaler sjutra će biti direktno na stadionu ,,Pod goricom” gde će posmatrati prvi, istorijski duel između dvije selekcije.

– Biće jako zanimljivo, iz svih mogućih uglova – za nas koji dolazimo sa strane, za navijače reprezentacija Crne Gore i Srbije, ali i za same aktere, kako na terenu tako i na klupama. Očekujem interesantnu fudbalsku priču i ono što najviše priželjkujem jeste da sve protekne u najboljem redu. Ne mislim pri tom na rezultat, već na ambijent na stadionu za koji se nadam da će biti vrhunski i pravi sportski. Vjerujem da će se odigrati utakmica u kojoj će se svako pomiriti sa postignutim rezultatom, što je i najvažnije u sportu – kazao je Mijatović.

Predrag Mijatović

Mijatović nije želio da favorizuje nijednu selekciju ističući da podjednake šanse daje obijema ekipama.

 – Mislim da su šanse izjednačene, svaka reprezentacija ima svoj kvalitet i svoje šanse. Na strani Srbije je iskustvo, pre svega igranja na Svetskom prvenstvu, u pitanju je reprezentacija koja je minulih godina uspela da ‘zakači’ neko veliko takmičenje. Crna Gora nikad nije igrala na Svetskom ili Evropskom prvenstvu i ima veliki motiv i želju da to uradi prvi put. Možda je Liga nacija prava prilika. Crna Gora je do sada već pokazala da može da igra sa jakim reprezentacijama, a ono što je nedostajalo jeste taj završni korak. Eventualna pobeda protiv Srbije značajno bi pomogla u tom shvatanju da se može poći na Evropsko prvenstvo – rekao je Mijatović.

Kadrovski problemi glavobolja su za oba selektora, te će nekoliko značajnih igrača propustiti predstojeći duel.

 – Obije reprezentacije su hendikepirane, Crna Gora nema Savića, koji je veoma važan, Jovetić je takođe tek izašao iz povrede. Srbija, sa druge strane, nema Matića, koji je vođa tima i veoma je značajan, baš kao i Kolarov, koji doprinosi iskustvo. Obije reprezentacije, međutim, imaju dovoljno kvalitetnih fudbalera, koji obećavaju zanimljiv meč – istakao je Mijatović.

Ipak, prema mišljenju nekadašnjeg asa Real Madrida, Crna Gora je u blagoj prednosti.

 – Domaći teren, veliki motiv i želja da se konačno ode na veliko takmičenje, ali isto tako i kvalitetni igrači koji mogu da odluče utakmicu su prednosti koje ima Crna Gora – rekao je Mijatović, a kao jednu od najvećih prednosti istakao je iskustvo selektora Ljubiše Tumbakovića.

Meč između Crne Gore i Srbije na programu je u četvrtak od 20.45 sati u Podgorici.

Advertisements