Mijatović optimističan po pitanju plasmana Srbije na Svjetsko prvenstvo

0

Bivši jugoslovenski fudbaler Predrag Mijatović optimističan je po pitanju plasmana Srbije na Svjetsko prvenstvo, istakavši da ,,orlovi“ igraju veoma dobro.

Samo riječi hvale slivaju se na Dragana Stojkovića Piksija i njegove izabranike nakon ovog kvalifikacionog ciklusa. Tri utakmice, sedam bodova, ne može niko ostati nezadovoljan na ishode. Uz nekoliko parametara koji mogu da se isprave, Srbija je svakako veliki favorit za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

I Predrag Mijatović, gostujući u Jutarnjem programu na ,,TV Prva“ kaže da je bilo uživanje posmatrati reprezentaciju Srbije u prethodnih nedjelju dana.

– Svaka promjena selektora ili trenera utiče na igrače da još više rade. Svaki igrač želi da pokaže i dokaže da još više vrijedi, da može da doprinese reprezentacije. Lijepo je bilo gledati Srbiju u ove tri utakmice, utisci su fenomenalni. Postoji velika šansa da se to završi na pravi način, i plasmanom u Katar. Reprezentacija Srbije je imala dobre rezultate i sa Muslinom, plasirala se na turnir, mada igra možda nekada nije bila kakvu smo svi očekivali. Međutim, rezultat u fudbalu je najvažniji. Vidim da je Piksi na tom putu. Dugo se znamo, privatno se družimo, prava stvar je ovo što radi. Razumijem da treba biti euforičan i uživati, ali kvalifikacije su tek počele. Nema autsajdera. Treba biti obazriv i ići dalje ka cilju – uveren je Mijatović

Mijatović ističe da treba kontrolisati euforiju…

– Mi imamo takav mentalitet. Euforičan. Posle nekoliko utakmica smo na Prvenstvu Svijeta, i to u polufinalu. To ne mora da bude loše. Može da bude pozitivno. Ali treba kontrolisati euforiju. Dragan Stojković je svjestan tih stvari. Napravio je sjajnu karijeru, ima dobre momke i odličnu grupu. Međutim, zna on da tek treba napraviti dobre stvari i da treba popravljati pojedine segmente. Jer imali smo prvo poluvreme protiv Irske, prvo poluvreme protiv Portugalije. Te stvari treba korigovati. Veliki sam optimista – rekao je Mijatović

Osvrnuo se i na ostavku Slaviše Kokeze na mjestu predsjednika FSS. Kako kaže, sa njim je u korektnim odnosima.

– Te stvari neće imati uticaj na reprezentaciju. Nije u pitanju klub. Nacionalni tim se skuplja jednom u tri mjeseca. Igrač su fokusirani na fudbal i rezultate, oni su van institucionalnih zbivanja. Znam za te probleme koliko i vi, informišem se putem štampe. Sa Kokezom sam uvijek imao fer i korektan odnos, imali smo lijepe razgovore na nekim utakmicama. Viđali smo se na finalu Lige šampiona – ističe Mijatović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here