Miki Vukotić saopštio spisak

0

Selektor U-21 reprezentacije Crne Gore Miodrag Vukotić objavio je spisak igrača koji konkurišu za predstojeće akcije mlade selekcije.

Vukotić se odlučio da za utakmice sa Gruzijom i Kazahstanom pozove 27 igrača.

Na spisku su golmani: Lazar Carević (Barselona, Španija), Filip Đukić (Hvidovre, Danska), Balša Popović(Grbalj); odbrana: Stefan Milić (Budućnost), Luka Malešević, Miloš Drinčić (Iskra), Yannick Filipović(Kajzerslautern, Njemačka), Balša Banović (OFK Titograd), Domeniko Škrelja (Univerzitet Sent Džozef, SAD), Bogdan Rašo (Arsenal), Andrija Ražnatović (Rudar), Marko Merdović (Grbalj); vezni red: Ognjen Stijepović(Sampdorija, Italija), Vladan Bubanja, Milutin Osmajić (Sutjeska), Ilija Vukotić (Benfika, Portugal), Danilo Marković (Rudar), Marko Miličković (OFK Titograd), Srđan Krstović (Zeta), Alija Krnić (Javor, Srbija), Lazar Vučićević, Anđelko Jovanović (Mladost Lješkopolje); napad: Balša Sekulić (OFK Titograd), Nikola Krstović(Zeta), Meris Skenderović (Hartberg, Austrija), Vladan Kordić (Grbalj), Sergej Grubač (Kjevo, Italija).

Prvi izazov je ,,sokole“ je prijateljski meč sa Gruzijom, koji se igra 5. juna od 19:30 časova na Trening kampu FSCG. Duel sa Kazahstanom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra se 11. juna od 20:30 časova na Gradskom stadionu u Podgorici.

– Na spisku su uglavnom igrači koji su tu bili na prethodnom okupljanju. Neće biti povrijeđenog Pešukića, dok se još nekoliko igrača žali na povrede i pitanje je da li će biti spremni za predstojeće utakmice. Na spisku je Domeniko Škrelja, kojem je ovo prvi poziv u mladu reprezentaciju. Kao i ranije, vodili smo se time da pozive dobiju igrači koji imaju zapaženiju minutažu u svojim klubovima, objasnio je selektor Vukotić.

Mlada reprezentacija okupiće se 27. maja u 11 časova na Trening kampu FSCG.

– Cilj je da što bolje iskoristimo ove nešto duže pripreme. Imaćemo prijateljski meč sa Gruzijom, na kojem ćemo isprobati određen varijante, a onda slijedi utakmica sa Kazahstanom. Želimo da pobjedom otvorimo kvalifikacije, kako bismo rasterećenijim dočekali septembar i nove utakmice, dodao je selektor Vukotić.