Milanko Rašković za CGF: Bilo je zadovoljstvo igrati za Zetu

0

U ekskluzivnom intervjuu za portal CG Fudbal nekadašnji napadač Zete Milanko Rašković govori o periodu provedenom u klubu iz Golubovaca.

Rašković je dres Zete nosio u momentima kada je prvoligaš sa “Trešnjice” bilježio sjajne rezultate u tadašnjoj Meridian Prve lige SiCG.

Zeta je u sezoni 2004/05 napravila sjajan uspjeh. Sastav koji je tada sa klupe predvodio Dejan Vukićević zauzeo je 3. poziciju na tabeli, odmah iza Partizana i Zvezde.

Rašković govori da je u tom periodu bilo zadovoljstvo nositi dres ekipe iz Golubovaca za koju su nastupali Miloš Marić, Malesija Vojvoda, Nikola Trajković

Mnogo lijep period mog života, uz igrače kao što su bili braća Brnović, Maraš, Vojvoda, Miloš Marić, Branimir Petrović, Čolaković, Nikola Trajković, Nuhi, Saša Radivojević, Srđa Nikić, Dražen Milić, Milan Radulović i dosta drugih fudbalera sa kojima je bilo veliko zadovoljstvo izaći na teren i igrati. Sve su to mnogo dobri momci – ljudi, fenomenalni igrači koji su napravili velike karijere i velika imena… – kaže Rašković.

Rašković je u Zetu stigao iz FK Bane. U dresu sastava iz Golubovaca odigrao je preko 80 mečeva, postigao je preko 20 pogodaka. Nakon toga je uslijedio veliki transfer – odlazak u Crvenu zvezdu…

Golovi su dolazili sami od sebe. Iskreno, ja ih nikad nisam jurio, međutim, pored takvih fudbalera koje je Zeta u tom periodu imala, bilo je nemoguće nepostizati pogotke – iskren je Rašković.

Srpski fudbaler napominje da bez tadašnjeg predsjednika Zete Radojice Božovića, sjajnih trenera Vukićevića, Radulovića, Vuksanovića …

Istakao bih da bez tadašnjeg predsjednika kluba i vođom Raja Božovića i trenera koji su tada bili u Zeti, Vukićevića, Radulovića, trenera golmana Vuksanovića sigurno ništa ne bi bilo isto. Uz njih je rezultat bio siguran – ističe Rašković.

I dan danas se na stadionu “Trešnjica” može čuti ime Milanka Raškovića. Malo “Trešnjicasimpatizeri “vukova” uvijek sa oduševljenjem spomenu ime sjajnog golgetera.

Lijepo je čuti da navijači Zete i dan danas pričaju o tom periodu – vremenu, jer to znači da smo uradili nešto, da smo ostavili neki “dublji” trag, što je cilj svakog fudbalera – zaključio je Rašković.

Rašković je u karijeri pored Zete nastupao za Panduri, Čukarički, Zvezdu, Viktoriju, Zemun, Akžajik, Šahtjor, Borac iz Čačka, Kolubaru i Čelik iz Nikšića.