Milić: Podršku “varvara” ćemo osjećati kao da su tu

0

Na nedavno održanoj anketi na društvenim mrežama fudbalskog kluba Budućnost, standardni prvotimci Stefan Milić, Draško Božović i Petar Grbić su se našli u timu prethodne dekade.

Stefan Milić je govorio za klupski sajt.

Navijači su te stavili u tim najboljih igrača Budućnosti u protekloj dekadi. Koliko ti to predstavlja dodatni motiv i želju da se nadješ i u nekoj sledećoj anketi sličnog tipa, vezanoj za neki naredni period?

Veoma mi je drago što sam izabran u najboljih jedanaest u proteklih deset godina, jer sam najmlađi igrač u timu. Hvala navijačima što prepoznaju moj rad i trud na terenu.

Ko su bili tvoji fudbalski uzori? Kao dijete ovog grada da li si posebno volio nekog igrača našeg kluba?

Sanibal Orahovac i Ardijan Đokaj, o njima se najviše pričalo jer su iz mojih krajeva, tako da sam njih i najbolje znao.

Sjećaš li se tvog prvog odlaska na stadion pod Goricom?

Najbolje pamtim utakmicu protiv Fljamurtarija. Na utakmicu sam otišao sa ocem, tribine su bile krcate u to vrijeme. Nažalost, Budućnost je izgubila tu utakmicu.

Sjećaš li se tvog debija u plavo-bijelom dresu?

Debitovao sam pod Goricom protiv ekipe Koma 2018. godine, kod trenera Vermezovića. Bio sam veoma srećan i ponosan u tom trenutku, ipak sam zaigrao za najbolji klub u Crnoj Gori.

Tvoj najdraži trenutak u plavo-bijelom dresu?

Najdraži trenutak je onaj kada sam podigao prehar u finalu kupa. To ću pamtiti do kraja života, moj prvi trofej u profesionalnoj karijeri.

Koliko vas raduje nagli povratak klupskim obavezama i da li je nakon ovakve pauze motivacija za osvajanjem duple krune ista?

Svi se radujemo povratku klupskim obavezama, nastavićemo tamo gdje smo stali i na kraju nadam se ostvariti zacrtane ciljeve za ovu sezonu.

Prvenstvo će se najvjerovatnije nastaviti ali bez prisustva publike. Koliko će to predstavljati nedostatak kompletnog doživljaja i podsticaja za vas, posebno onog sa našeg Gradskog stadiona?

Naravno da će nam navijači nedostajati. Oni su uvijek bili uz nas, naš dvanaesti igrač. U drugom dijelu sezone je ta podrška bila dodatno osjetna, posebno na našem stadionu. Uprkos nemogućnosti da ih imamo uz sebe na terenu, njihovu podršku ćemo osjećati kao da su tu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here