MILINKOVIĆ: Bili smo bolji nego u prvom meču

1

Budućnost se oprostila od Evrope za sezonu 2023/24 – „plavi“ su u revanš utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, pod Goricom, poraženi od Struge sa rezultatom 4:3.

„Plavo – bijeli“ su željeli da nadoknade minus iz prve utakmice (poraz u Ohridu 1:0), ušli su dobro u meč otvorivši ga sa golom, imali svoje šanse i pri rezultatu 2:2, ali nisu uspjeli.

Golove za plavi tim su postigli Miomir Đuričković za 1:0 u 7. minutu, Vasilije Adžić za 2:2 u 45+5′ minutu, te Petar Sekulović za 3:4 u 82. minutu.

Bili smo mnogo bolji nego u prvoj utakmici i mnogo bolji nego u prvoj utakmici u prvenstvu. Jedino što može poslije poraza da vas utješi, to je da vidite da su igrači izgarali od prvog do posljednjeg minuta i u ovom teškom momentu za sve nas moramo ih podržati i stati iza njih, te nastaviti sa radom“, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković, koji je svjestan da je njegova ekipa ponovo pravila nedopustive greške.

“Utakmica je bila dinamična, nije mogla da počne bolje po nas, ali samo tri – četiri minuta kasnije protivnik je izjednačio su. Pravili smo neke greške koje Evropa jednostavno ne prašta. To nikada ne govorim, ali mislim da je presudni momenat bio sporni detalj u drugom poluvremenu, na klupi smo vidjeli snimak i smatramo da je lopta prešla liniju. Sudija nažalost to nije vidio, a vjerovatno bi bila drugačija situacija. Na kraju ono što zabrinjava jeste činjenica da smo postigli tri gola na utakmici, a nismo osvojili ništa. Sigurno da to nikako nije lijep osjećaj”.

Milinković ne može ništa da zamjeri igračima, a probleme koje je zatekao će rješavati kroz rad.

“Bili smo opasni, iz prekida pogotovo. Poentirali smo jednom, pa i lijepim golom izjednačili. Ekipa gubi i pobjeđuje… Bilo je individualnih grešaka, rizičnih pasova. Mogu da kažem bravo igračima za zalaganje, volju i želju, a probleme koje evidentno imamo moramo da rješavamo u hodu i u toku prvenstva”.

Na kraju, važan je i glas publike, koja je protiv Struge bila sjajna – aplauzom je nagradila ekipu za požrtvovanost. A stadion pod Goricom je poslije dugo vremena lijepo popunjen – na tribinama koje su bile otvorene (zapadu i sjeveru) skupilo se preko 4.000 gledalaca.

„Istakao bih podršku svih navijača, ne samo Varvara koji su uvijek tu. Po prvi put sam osjećao da je svaki navijač uz nas. Žao mi je što ih nijesmo obradovali, ali se nadam da hoćemo u narednom periodu. Dosta je mladih igrača, tri bonusa u prvih jedanaest. Malo smo bili organičeni izmjenama, na klupi smo imali četiri defanzivca i povrijeđenog Almeidu, pa su možda izmjene bile iznuđene i čudne, a igrači su bili na nekim pozicijama koje im nijesu prirodne“, poručio je Mladen Milinković, koji je imao poruku za sve – i igrače, i navijače.

„Glavu gore, treba da nastavimo, ako budemo imali ovakvu želju i volju mislim da ćemo se vrlo brzo vratiti na pravi kolosjek i početi da pravimo rezultate, jer su rezultati u fudbalu najvažniji”.

1 Komentar

  1. ima li iko ovome treneru da kaže da se u crnoj gori ako nemate šta da kažete pametno bolje je da se ćuti,,,

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here