Milinković: Momci treba da shvate da ne može brzo da se postane igrač

0
foto: facebook.com/FkBuducnostPG

Budućnost je u četvrtom kontrolnom meču u Antaliji, a šestom ukupno od početka priprema za proljeće, doživjela drugi poraz – “plavi“, čiji je prosjek godina bio 22,5, su poraženi od pretendenta za povratak u rusku Premijer ligu – ekipe Krila Sovjetov rezultatom 2:0.

Svjesno smo zakazali utakmicu kako bi dali šansu mladim igračima, igrali smo praktično sa sedam dječaka, a većina je i završila meč. Bio je dogovor i da protivnik igra sa mladim fudbalerima, oni su to promijenili, ali to je već njihova stvar. Možda je to malo uticalo što nismo uspjeli da postignemo gol“, poručio je nakon utakmice šef stručnog štaba Mladen Milinković.

Plavi su pokazali da mogu da se nose sa Rusima.

Momci su na momente pokazali da mogu da se nose ravnopravno sa Rusima, dok su na momente bili inferiorni. Imali smo lijepu šansu i u prvom dijelu, baš kao i u drugom, mogli smo da postignemo gol. Utakmica će dobro doći klincima da stiču iskustvo, da vide da u fudbalu nije sve kao kod nas, da je sve mnogo brže, jače, da je tempo jači, drugačiji kriterijum suđenja…“, dodao je Milinković.

Kako je utakmica odmicala bili smo bolji, šteta je što smo izgubili. Krila su igrala sa većim brojem igrača, a mi smo izvršili samo tri izmjene, ali sve ovo je dobro iskustvo za mlade igrače, kao i za nas da vidimo na koga možemo da računamo da može da nam pomogne. Sem Zarubica, Vujačića i Janketića, svi su bili praktično ispod 21 godine, pogotovo za ove mlađe je utakmica bila veliki zalogaj, ali trudili su se i borili. Ne možemo ništa da im zamjerimo“, poručio je Milinković.

Milinković je kazao da je najbitnije da momci shvate da ne može brzo da se postane igrač.

Bilo je dobrih stvari, ali najbitnije je da momci shvate da ne može brzo da se postane igrač. Nama iz stručnog štaba je to jasno, ali oni moraju da shvate da je to jedan proces rada, odricanja, sticanja iskustva… Generalno, ove pripreme će svim mladim igračima donijeti dosta toga dobrog“, rekao je Milinković.

Budućnost posljednju prijateljsku utakmicu igra protiv šampiona Kazahstana Kairata u utorak 9. februara.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here