Milinković: Problemi Petrovca ne smiju da nas opuste

0

Budućnost kao dominantni lider u okviru 23. kola Telekom 1. CFL gostuje posljednjeplasiranom Petrovcu, utakmica je na programu sjutra od 17.00 časova pod Malim brdom.

“Nebeskoplavi“ imaju organizacionih problema, ali i “plavi“ u meč ulaze sa kadrovskim problemima – Luka MirkovićMiloš Raičković i Vladan Adžić su povrijeđeni (Nemanja Sekulić je odavno na toj listi), a Draško Božović ima kartone.

Imali smo čitavu nedjelju da odradimo sve što smo zamislili, ali nažalost imamo dosta odsutnih igrača. Nadam se da to neće uticati na igru i rezultate, pošto ni prethodne tri utakmice nismo igrali u sastavu iz jesenjeg dijela“, govori šef stručnog štaba Mladen Milinković, pa se nadovezuje.

Sigurno će biti zanimljivo da vidimo kako ćemo se snaći u novoj situaciji. Znamo da protivnik ima svojih problema, pa se objektivno pribojavam da se igrači ne opuste i pomisle da će utakmica da bude laka“.

Petrovac jeste fenjeraš, ali je dobro namučio plave u aktuelnoj sezoni – pod Goricom je Budućnost slavila nakon preokreta u posljednjih pola sata (2:1), a u Petrovcu golom u 82. minutu.

Od kada sam došao, teško smo izlazili na kraj sa Petrovcem, pogotovo pod Malim brdom gdje je teren manjih dimenzija. Oba puta smo dolje slavili sa 1:0. Imali smo igru, bili dominanti, ali nismo dobili lako“, opominje 52-godišnji Lozničanin.

Vjerujem da će momci ući u utakmicu ozbiljno, da će biti koncetrisani i strpljivi i da ćemo napraviti još jedan dobar rezultat. Tako bismo bili korak bliže odbrani titule kako bismo u nastavku radili neke druge poslove koje smo planirali“.

Proljeće je donijelo rotiranje što se tiče bonus igrača, sve više golobradih mladića dobija šansu, pa su tako minute upisali 19-godišnji Marko Mrvaljević, 17-godišnjaci Aleksa Ćetković i Viktor Đukanović, 16-godišnji Vladimir Perišić

Možda ljudi očekuju odmah četiri – pet mladića u stratnih 11, ali uvodimo polako. Lično, mislim da je to bolje zbog njih kako ne bi “sagoreli“. Viktor je igrao dobro protiv Titograda i sigurno mu je bilo lakše uz iskusnije igrače koje je imao pored sebe. Žao mi je samo što još nije igrao Andrija Ražnatović koji radi izvanredno, ali tako se namjestilo. Odbrambeni je igrač, a odbrana djeluje dobro i tu se mijenja manje nego naprijed ili u sredini. Sigurno će da će i on dobiti šansu, vjerujem da će je i iskoristiti i opravdati očekivanja. Ražnatović je bonus i za sljedeću sezonu, tako da i u tom pravcu razmišljamo“, jasan je Milinković.

I na kraju riječ brojki – “plavi“ su 26 puta bili gosti Petrovca (14 trijumfa, sedam remija, četiri poraza), 10 utakmica zaredom nisu poraženi u duelima sa “nebeskoplavima“ (šest pobjeda, četiri remija), vezali su devet pobjeda u gostima (osam u prvenstvu, jedan u kupu) uz gol razliku 28:1, a ove sezone nisu poraženi na posljednjoj 21 utakmici (19 u prvenstvu, dvije u Kupu) upisavši 19 pobjeda i dva remija (oba u prvenstvu).

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here