Milivojević: Igrači su najveći krivci za smjenu Muslina

0

Luka Milivojević je definitivno odlučio da završi reprezentatvnu karijeru. Sukob sa strukturama oko reprezentacije je počeo posle Svjetskog prvenstva u Rusiji posle kojeg je Milivojević ispao sa spiska selektora Krstajića.

Uslijedio je povratak kod Ljubiše Tumbakovića, međutim pošto nije dobio poziv od novog selektora Dragana Stojkovića Piksija kapiten Kristal Palasa je odlučio da stavi tačku na priču oko reprezentativnog fudbala.

On je ispričao kako je sve počelo posle plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

– Smjena selektora pred Svjetsko prvenstvo onda kada nije bio trenutak, radilo se igračima iza leđa, promjena kapitena. Deset ili 11 igrača koji su bili dio grupe pred Mundijal a onda su otpali sa spiska. Sve je to poljuljalo grupu, došli su neki novi klinci koji mi nismo ni znali. Probali smo na Svjetskom prvenstvu najbolje što možemo, nakon toga su izašli u javnost, optužili me za nešto što nisam uradio, rekao je Milivojević za Sportklub.

Potom je objasnio kao je smijenjen selektor Slavoljub Muslin koji je uspješno vodio reprezentaciju kroz kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

– Mislim da smo mi igrači najveći krivci za to što se kasnije dešavalo. U to sam ubijeđen. Bio je trenutak kada je smijenjen selektor Muslin. Kokeza je nakon meča sa Austrijom pričao sa tri najiskusnija igrača o smjeni selektora. Mi kao ekipa za to nismo znali. Kada je došlo do smjene, ja sam lično zvao Ivanovića i Matića i rekao: ’Ljudi, hajde da probamo da spasimo trenera! Odlazi nam trener na pravdi boga’. Rekli su mi da je već smijenjen. Odogovorio sam: ’Nije smijenjen ako mi nešto uradimo’. Čovjek nas je odveo na Svjetsko prvenstvo. Ko nije za selektora?! Svi igrači su bili za selektora. Potpišemo se svi i kažemo: ’Ako nam otjerate selektora, mi nećemo igrati za reprezentaciju’. Ali da svako stane iza svog potpisa. Da smo to uradili i istupili kao grupa, oni nam ne bi mogli ništa.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here