Milko hvali Piksija: Srbija je uvijek bila među prve tri u Evropi

0

Nekadašnji fudbaler Partizana i Crvene zvezde, Milko Đurovski, prokomentarisao je nastupe Srbije i Sjeverne Makedonije u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

Prema njegovom mišljenju Srbija je uvijek bila među tri najbolje evropske reprezentacije, a posebno je pohvalio potez Dragana Stojkovića pred utakmicu sa Republikom Irskom.

– Zasad ide kako je Piksi zamislio, znaju igrači šta treba da se radi. Srbija je uvek bila među prve tri u Evropi, Srbija ima strašne igrače, ali mentalitet nije dao da se to i pokaže. Ipak, lako je pričati kad se pobjeđuje, videćemo kako će ići dalje. Kod mene bi Aleksandar Mitrović stalno igrao. On je borac, skakač koji ume s loptom. Podsetio me na Musemića. E, tu je Piksi uradio pravu stvar. Ostavio ga je na klupi prvo poluvrijeme sa Ircima, pa mu od onda igra stalno. Mislim da je i Mitroviću bilo potrebno takvo poverenje, da je takva osoba i da je Piksi to razumeo. Pokazao mu je da računa na njega i Mitrović će to znati da mu vrati, rekao je Đurovski za Kurir.

Kada su u pitanju Makedonci, Đurovski nije preterano oduševljen Njemcima.

– Super su to momci, bili su odlični protiv Njemaca. Da se razumijemo, Makedonija ima dobre igrače, ali me Njemci nisu oduševili. Prosto je, kad igraš otvoreno, nemaš šta da izgubiš. Samo da se sad ne poleti. Da ne kažemo – sad ćemo biti prvi u grupi. Treba biti miran, dobiti i Jermeniju. Nama je Miljan Miljanić uvek govorio da se prvenstva ne osvajaju u derbijima, nego u malim utakmicama, i to je to. Teško je motivisati se za te takozvane manje utakmice. A ako se i to dobije, onda ni Mundijal nije daleko, zaključio je nekada sjajni napadač.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here