Do million eura za stadion pod Goricom

0

Zajednički je interes Glavnog grada i Fudbalskog saveza Crne Gore da gradski stadion ispunjava stroge kriterijume UEFA i FIFA i da se učini ljepšim i konfornijim kako za igrače i sportske radnike, tako i za navijače i sve posjetioce.

Detalj sa sastanka

To je saopštio gradonačelnik Slavoljub Stijepović na sastanku sa predstavnicima FSCG, generalnim sekretarom Momirom Đurđevcem i potpredsjednicima Vladanom Vučelićem i Milenkom – Mićom Marašem.

Fudbalski savez Crne Gore, uz podršku evropske kuće fudbala, u narednom periodu izvršiće rekonstrukciju gradskog stadiona u vrijednosti do million eura, kako bi se otklonile određene manjkavosti ovog fudbalskog objekta.

Rekonstrukcija podrazumijeva postavljanje novih ulaznih kapija na svim sektorima stadiona, uvođenje sistema elektronskog očitavanja ulaznica, zamjenu postojećih stolica, poboljšanje uslova za rad novinara, kao i, ukoliko se za tim ukaže potreba, nadogradnju postojećeg video nadzora.

“Fudbalski savez Crne Gore je, u saradnji sa Glavnim gradom, do sada u fudbalsku infrastrukturu klubova koji gravitiraju na teritoriji Glavnog grada uložio oko četiri miliona eura, od čega 1.600.000 u Gradski stadion. Izdvajamo izradu novog terena sa drenažom i automatskim sistemom za navodnjavanje, nabavku potrebne mehanizacije za njegovo održavanje, potpunu promjenu reflektorskog osvjetljenja sa sijalicama za brzi start i agregatom za rezervno napajanje električnom energijom kao i zaštitne mreže iza golova na južnoj i sjevernoj tribini koje sprečavaju ubacivanje raznih predmeta i pirotehničkih sredstava na teren”, saopštio je Momir Đurđevac, generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore.

Fudbalski savez namjerava da i u narednom periodu nastavi sa ulaganjima u fudbalsku infrastrukturu i za tu namjenu na teritoriji Glavnog grada opredijeliće oko 4 miliona eura.

Buduće aktivnosti odnosiće se na postavljanje reflektorskog osvetljenja na stadionima FK „Mladost“, FK „Dečić“, FK „Zeta“, FK „Kom“ i FK „Mladost Lješkopolje“, zatim izgradnju pomoćnog terena FK „Budućnost“, natkrivanje stadiona u Lješkopolju, nastavak izgradnje stadiona FK „Dečić“, itd.

rtcg.me