Milojević: Snosim najveću odgovornost, izabrao sam pogrešnu taktiku za ovaj meč

0

Crvena zvezda je poražena od Partizana u 161. vječitom derbiju, uz opšti je utisak prilično blijedu igru.

Strateg crveno-bijelih Vladan Milojević čestitao je crno-bijelima na pobjedi i istakao da je njegova ekipa napravila mnogo grešaka.

– Čestitao bih Partizanu na pobjedi. Pokušali smo da iznenadimo protivnika izmijenjenom formacijom kroz koju smo pokušali da više kontrolišemo prostor, međutim zamjerka igračima je mnogo pogrešnih pasova što je nedopustivo na utakmici ovog nivoa. Uspijevali smo da izgradimo akcije kakve smo željeli, ali je nedostajao završni pas. Pokušavali smo da nađemo taj prostor po boku, ali nismo uspjeli da realizujemo to kako smo planirali. Iz naše greške smo primili gol i posle toga naša igra je krenula da se raspada. Imali smo priliku za gol preko Marina koju nismo iskoristili. Bilo je situacija u kojima smo mogli bolje da reagujemo i svjestan sam da statistika nije dobra. Pokušaćemo da analiziramo gdje smo griješili i da to ispravimo u narednim mečevima, rekao je Milojević, a prenio klupski sajt.

Iskusni stručnjak je svjestan da je pogriješio u izboru stranaca i taktike.

– Ja sam odlučio koji igrači će igrati i koje strance ću izostaviti iz protokola. Ne želim da tražim alibi, ali ako bih znao da će se meč završiti ovim rezultatom vjerovatno bih u sastav uvrstio neke druge strance. Mi smo pokušali da igramo u fazi otvaranja 3-4-2-1 što nije defanzivna taktika. Ja sam taj koji snosi najveću odgovornost za poraz u ovom meču jer sam izabrao pogrešnu taktiku za ovakav meč.