Milošević: Nema kukanja, fudbal je nekad surov, nekad najlepši na svijetu

0

Trener Partizana, Savo Milošević, preuzeo je odgovornost za ispuštenu pobjedu u Holandiji i eliminaciju iz Lige Evrope.

Milošević je za pred kamerama RTS izjavio da je napravljenim izmjenama prouzrokovao konfuziju što se nije dobro završilo za crno-bele.

– Odigrali smo 85 minuta dobro, ali ušli smo u konfuziju posljednjih desetak minuta. Na to su uticale zamjene koje sam izvršio i odgovornost je moja. Nemam šta da zamjerim momcima, u velikom dijelu utakmice smo ispoštovali ono što smo se dogovorili, to je sve išlo fenomenalno, imali smo šanse da zatvorimo utakmicu. Nismo uspjeli, dešava se doduše rijetko da primimo onakav prvi gol koji nam je napravio nepotreban pritisak. Sve su to stvari iz kojih moramo da naučimo, ali smo još jednom pokazali da možemo da se takmičimo sa ozbiljnim ekipama. Alkmar je ozbiljan tim, a danas smo uspjeli da ga u većem dijelu utakmice potpuno nadigramo. Naravno da postoji razočaranje, ali ako pogledamo šta smo sve uradili ove sezone u Evropi mislim da možemo da budemo zadovoljni, rekao je trener Partizana.

Partizan je i u Beogradu i u Hagu primao golove sa igračem više na terenu.

– Utakmica iz Beograda se ponovila, ali na daleko brutalniji i teži način. Mi smo često puta ove sezone išli od svog maksimuma do nekih stvari koje baš i ne liče na ozbiljan tim, ali to je sve normalno u procesu stvaranja tima. Danas smo u posljednjih 10 minuta ušli u konfuziju, a to je u evropskim utakmicama nedopustivo. Mislim da smo sve bolji i da učimo, a vremena i prostora za kukanje nema. Fudbal je nekad surov, a nekad najlepši na svijetu, zaključio je Milošević.