Mlađi kadeti – 12 utakmica, 12 pobjeda: Grupa sjajnih momaka

0

Mlađi kadeti su prvi završili sa svojim obavezama od svih selekcija omladinske škole Budućnosti, a učenici Željka Ćetkovića su u Kadetskoj ligi Udruženja klubova Centar bili – dominantni.

Deset utakmica, deset pobjeda uz gol razliku 70:3 – za ubjedljivo prvo mjesto sa 30 bodova na polusezoni – šest više od drugoplasiranog Koma.

Iz više aspekata sam zadovoljan polusezonom. Prvo, način kako smo se razvijali kao tim, počev od prvog do završnog treninga. Drugo, sve ono što smo pružali kroz utakmice u ovoj polusezoni i način kako smo prenosili stvari u igru, koje su učene kroz treninge. I treće, možda za mene i najbitnije, način na koji su igrači pokušali da odgovore svim zahtjevima, čime su pokazali da predstavljaju jednu grupu odličnih momaka koji se uvijek trude da daju svoj maksimum“, rekao je Ćetković.

Pored pobjeda u prvenstvu, mlađi kadeti su dodali i dva trijumfa u Kupu plasiravši se u polufinale. Dakle, 12 utakmica tokom jeseni, 12 trijumfa, gol razlika 73:3!

Uspjeli smo da ostvarimo sve pobjede. Od samog početka smo postavili neka pravila i norme ponašanja, a kroz treninge i utakmice zahtjeve u igri. Te zahtjeve smo vremenom nadograđivali vodeći se idejom kako bi trebalo da igraju mlađe selekcije najboljeg kluba u državi. Svi zajedno smo stvorili pozitivno okruženje za rad što je za ishod imalo rezultat od 12 trijumfu na 12 utakmica“.

Kada ste jedina selekcija sa svim pobjedama, još sa gol razlikom „plus 70“ i kada ste do toga došli kroz ofanzivnu i dopadljivu igru – klincima rođenim 2006. i 2007. godine se ništa ne može zamjeriti.

Želio bih posebno da istaknem želju za napredovanjem kod svih momaka i pružanje maksimuma, kako svakodnevno na treninzima, tako i kroz utakmice. Takođe, prezadovoljan sam dobrom komunikacijom koju su momci imali između sebe, gdje su jedni drugima bili podrška i gurali ka naprijed jedan drugog. Ne sumnjam da će tako nastaviti i ubuduće“.

A do perfektnog učinka tokom jeseni, mlađe kadete je vodio – kolektiv!

Vodimo se time da je kolektiv ispred svega, a iz timske igre uvijek iskoči pojedinac – danas je to jedan, sjutra neki drugi igrač...“, govori Ćetković, pa objašnjava…

U suštini, trudimo se da kod momaka razvijemo pozitivne stavove kako vezano za fudbalski teren, tako i van njega. I naravno, pokušavamo da razvijemo cjelokupnu ličnost, sa naglaskom na radnu etiku i kulturu ponašanja, sa nadom da će neko od njih u budućnosti moći da odgovori zahtjevima prvog tima“.

Napadačka filozofija je u urezana u DNK omladinske škole Budućnosti, koja je kroz istoriju izbacila velike igrače…

Veliki broj golova i gol razlika 73:3 računajući Kup predstavlja način i filozofiju mlađih selekcija Budućnosti. Želja je da budemo dominantni u posjedu lopte (progresivnom), a u odbrani visokim presingom da ne dozvolimo protivniku da razvija svoju igru. Jednostavno rečeno, da ih na vrijeme prilagođavamo na stil igre prvog tima“.

Šampionski pehar nije prioritet mlađih kadeta, kao što i ne treba da bude u tom uzrastu, ali ukoliko Ćetkovićevi izabranici na proljeće bude igrali kao tokom jeseni – titula neće biti problem.

Iskreno, želim da nastavimo sa ovako vrijednim radom i zalaganjem svih momaka, da zadržimo pozitivnu radnu atmosferu, jer samo tako oni sami mogu da napreduju još više i probijaju svoje granice. Ne postoji alternativa za pametan, naporan i posvećen rad, a uz to ako dođe titula – zadovoljstvo će da bude potpuno“, rekao je na kraju Željko Ćetković, kome je u radu pomagao Igor Kuč koji volontira u našem klub.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here