Molio bih Fudbalski savez Crne Gore da istraje u projektu stvaranja mlađih igrača

0

“Kroz istoriju crnogorskog futsala od 2010. do 2022. godine” naziv je monografije Sretena Miranovića.

O malom fudbalu nekada i sada govorio je za Jutarnji program TVCG.

“Futsal je u Crnoj Gori izuzetno popularan sprot i ima mnogo toga da se piše. Uradio sam četiri monografije o futsalu i malom fudbalu u Nikšiću i kompletnu istoriju crnogorskog futsala. U najnovijoj monografiji opisan je period koji se odnosi na sve rezultate po sezonama u prvoj futsal ligi Crne Gore. Drugi dio monografije zove se “Oni su stvarali” i tu je opisano 26 futsal klubova koji su postojali ili još uvijek postoje, i treći dio monografije odnosi se na istoriju crnogorske futsal reprezentacije”, rekao je Miranović.

On je istakao da je futsal vremenom izgubio prioritet u odnosu na druge sportove.

“U ranijem periodu futsal je bio jako popularan sport. Postojala je generacija fudbalera koji su sjajno igrali futsal i punili sportske dvorane. Postojale su dvije futsla lige do 2004. I tada je ovaj sport bio izuzetno jak. Tokom vremena je zapostavljen i neki drugi sportovi su dobili prioritet. Futsalu treba daleko bolji tretman naorčito finansijske prirode kako bi mogao da opstane”.

Iz tog razloga Miranović je imao apel za Fudbalski savez Crne Gore.

“Molio bih Fudbalski savez Crne Gore da istraje u projektu stvaranja mlađih igrača, naročito U-15 i U-19 uzrasta. Sa tim igračima treba raditi i češće ih okupljati jer od njih zavisi kvalitet futsala u Crnoj Gori koji nije na zavidnom nivou”, zaključio je Miranović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here