Mugoša: Prija mi napadački stil, čeka nas lijepa budućnost

0

Fudbalska reprezentacija Crne Gore će u ponedjeljak imati izazov protiv Sjeverne Makedonije, tima koji se istakao učešćem na Evropskom prvenstvu 2020. i impresivnom igrom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ovaj susret, zakazan za 18 časova, pružiće “hrabrim sokolima” priliku da predstave inovacije uvedene od strane sedmog selektora u istoriji reprezentacije.

Stefan Mugoša, napadač iz Inčona, izrazio je optimizam u vezi sa sprovođenjem taktika novog selektora.

Pokušavamo da sprovedemo zamisli novog selektora u djelo. Za sada to ide dobrim putem, pokazali smo to jednim dijelom na prvoj utakmici. Sjeverna Makedonija je kvalitetan tim, pokazala je to na prethodnim utakmicama. Pripremićemo se za nju, nadam se da ćemo ostvariti povoljan rezultat,” rekao je Mugoša.

Napad je ključna komponenta u strategiji koju je najavio selektor, što je Mugoša posebno pozdravio:

Naravno da mi prija napadački stil igre. Mislim da imamo igrače kojima taj sistem odgovara i mogu kroz posjed da iznesu loptu do nas napadača. Na prethodnoj utakmici smo izveli mnogo lijepu akciju iz koje smo postigli pogodak i dokazali da to što treniramo prenosimo na teren. Potrebno je da se nadograđujemo, ovo je početak, ali mislim da nas čeka lijepa budućnost”.

Mugoša je takođe izrazio uvjerenje da će se tim sve bolje adaptirati na zahtjeve Prosinečkog:

Za dan-dva smo pokušali da usvojimo nove stvari i prenijeli ih na teren. Nadam se da će u budućnosti sve ići uzlaznom putanjom i da ćemo postizati puno takvih golova. Najbitnije je da kroz posjed imamo dominaciju, to je selektor tražio. Za nas napadače će, nadam se, biti puno šansi da postignemo mnogo golova,” zaključio je Mugoša.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here