Murinjo odabrao najboljih 11 koje je trenirao

0

Portugalski trener Žoze Murinjo praktično svakim svojim potezom podigne prašinu.

Trofejni i kontraverzni strateg sastavio je idealan tim od fudbalera koje je trenirao tokom velike karijere.

Kao šef Porta, Čelsija, Intera, Real Madrida, Mančester junajteda, Murinjo je osvojio sve što osvojiti možete i trenirao najbolje fudbalere svijeta, pa je jasno da je teško iz takvog „bazena“ izvući samo 11 igrača.

Međutim, Posebni je odlučio prihvatiti taj vrlo nezahvalan izazov. U svoj poseban tim uvrstio je samo jednog igrača iz kluba s kojim se proslavio i osvojio oba evropska takmičenja.

Iz Porta u ovom posebnom timu samo je štoper Rikardo Karvaljo, ali on je i jedan od čak osam fudbalera Čelsija koje je svojevremeno trenirao Murinjo i koje je uvrstio u ovaj sastav.

Važna postaja na Portugalčevom trofejnom putu bio je Inter, ali iz tima s kojim je osvojio trostruku krunu i svoju drugu Ligu šampiona, u idealan tim svoje karijere uvrstio je tek Havijera Zanetija.

Zanimljivo, nije našao mjesta za Veslija Snajdera, Dijega Milita, Samuela Etoa, Marka Materacija, Majkona…

Nakon Intera je Murinjo preuzeo najtrofejniji klub, ali jedina dva člana njegovog Reala koji su mu u idealnom timu su Kristijano Ronaldo i Mesut Ezil.

Za kraj, Murinho u idealan tim fudbalera koje je trenirao nije uvrstio nijednog člana Mančester junajteda, posljednjeg kluba s kojim je osvajao trofeje. Zlatan Ibrahimović sjajno je igrao tokom sezone 2016-17, ali za njega nije bilo mesta u najboljih 11!

Murinjov idealan tim: Petr Čeh; Havijer Zaneti, Džon Teri, Rikardo Karvaljo, Vilijam Galas; Klod Makelele, Frank Lampard, Mesut Ezil, Eden Azar; Didije Drogba, Kristijano Ronaldo.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here