Murinjo odradio prvi trening i dao prvo obećanje kao menadžer Totenhema

0

Novi menadžer Totehema, Žoze Murinjo, odradio je prvi trening sa ekipom i dao prvi intervju na novom poslu.

Portugalac je pred duel sa Vest Hemom predstojećeg vikenda rekao da je veoma srećan zbog preuzimanja Totenhema i da nije tako srećan ne bi ni dolazio u ovaj klub.

– Šta mogu da obećam? Strast prema poslu, ali i prema klubu. Velika je privilegija kada trener dođe u klub i ima osjećaj sreće zbog tima koji će trenirati. Ovo nisu samo trenutne riječi, ovo vam ne govorim kao trener Totenhema, ovo sam ponavljao više puta u posljednje tri, četiri godine, čak i kao protivnik. Igrati protiv Totenhema na Vajt Hart Lejnu uvijek je bilo teško i lijepo, to je jedno od mjesta na koje sam odlazio sa strašću i poštovanjem, rekao je Murinjo za klupski sajt.

Potencijal koji ima Totenhem je veliki.

– Uvijek sam govorio o potencijalu kluba, o kvalitetu igrača Totenhema, o sjajnom radu koji je klub sprovodio. Zaista mi se dopadaju igrači koje imam, posebno mladi igrači, jer ne postoji trener na svijetu koji ne voli da radi sa mladim fudbalerima i pomogne u njihovom razvoju.

Uslove za rad koje ima Totenhem nema nijedan drugi klub, smatra Murinjo.

– Totenhem trenutno ima najbolji stadion na svijetu, tereni za trening se možda mogu uporediti sa nekim klubovima američkog fudbala, u Evropi takvih nema, a bio sam na najboljim mjestima. I to je nešto na šta možemo da budemo veoma ponosni.

Portugalac je obećao mnogo bolju poziciju na kraju sezone.

– Znamo gdje smo i znamo da tu ne pripadamo. Igraćemo utakmicu po utakmicu, pobjedu po pobjedu i na kraju sezone vidjećemo gdje smo. Ali znam da ćemo biti na sasim drugačijoj poziciji. Radujem se izazovima i prilici da donesem radost svima koji vole ovaj klub, zaključio je novi trener Totenhema.

Advertisements