„Nadam se da ćemo uspjeti da izborimo prvo mjesto“

0

Gost emisije Radio Kotora “Finale” juče je bio mladi fudbaler Bokelja Nikola Braunović, koji igra na poziciji zadnjeg veznog.

Rođeni Maltežanin, sin poznatog fudbalera iz Kotora Draška Braunovića, koji je na Malti ostavio značajan fudbalski trag i na neki način utro mu put, prenio nam je iskustva o igranju fudbala na mediteranskom ostrvu, ipak daleko poznatijem po turističkim atrakcijama.

“S obzirom da mi je otac bio dugogodišnji igrač na Malti, preko njegovih prijatelja i menadžera iz svijeta fudbala, koji su me zapazili i kontaktirali, dospio sam da igram tamo. Na Malti samo igrao dvije godine. Za te dvije godine sam stekao dosta iskustva, što naravno ne znači da sam tu stao, jer je za napredovanje potreban konstantan trud i rad, kako bih u svakom momentu bio spreman da dam sve od sebe”, priča Nikola.

Ove godine, zbog situacije sa pandemijom, kaže da je  sve bilo otežano, pa je samim tim i njegov odlazak na Maltu zaustavljen.

“Pošto je povratak bio nemoguć, Bokelj je bio tu kao moj matični klub, pa nisam ni razmišljao gdje bih mogao drugo. Inače, naš cilj, kao kluba ove godine, jeste da se vratimo u prvu ligu. Trenutno smo u poziciji baraža, ali nadam se da ćemo u drugom dijelu sezone uspjeti da izborimo prvo mjesto. Sada su nam u toku pripreme koje traju do 06. marta, kada startuje drugi dio sezone, gdje se nadam da ćemo ostvariti naš cilj”, kazao nam je Braunović.

Ističe da je Malta za fudbal specifična sredina.

“Dolazi dosta stranaca, pa je samim tim teže i igrati sa boljim igračima. I uslovi su teži nego ovdje. Naravno, nije bilo lako, ali snašao sam se brzo i uspio da se uklopim u sredinu”, kazao je Braunović.

Mišljenja je i da su učinkom pojačanja koja je Bokelj doveo ove godine, svi zadovoljni.

“Sada se završio i pomoćni teren, koji nam dosta znači. Predstojeće obaveze su, naravno, početak prvenstva. Prvo kolo igramo protiv ekipe Arsenala iz Tivta i nadam se da ćemo da slavimo u tom derbiju i da ćemo početi prvenstvo onako kako smo to svi zacrtali”, kazao je Braunović za Radio Kotor.    

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here