Najveće zasluge za titulu pripadaju svim igračima

0

Pioniri i mlađi kadeti su već krunisani, kadeti imaju šansu da osvoje titulu u posljednjem kolu, a omladinska selekcija Budućnosti je kolo prije kraja prvenstva zvanično – šampion Omladinske lige.

Plavi klinci predvođeni stručnim štabom u sastavu Nemanja KljajevićIgor BurzanovićMilivoje GrbovićLjubomir Belojević i Marko Pavićević su uglavnom bili mlađi od rivala, ali kvalitetan rad i odlična organizacija su isplivali na vidjelo.

Posvećenost i požrtvovanost se uvijek isplati…

Izvanredan je osjećaj nakon titule, naročito ako znamo da je većina ekipe dvije godine ili godinu mlađa od svih ostalih timova. Omladinci su na mjestu koje im pripada nakon dvije godine, a to je prvo mjesto”, rekao je Kljajević, nekada i sam polaznik omladinske škole Budućnosti.

Talentovanom strategu nije bilo lako, jer gotovo nikada nije imao kompletnu ekipu na treningu, jer su Lazar Mijović, kadeti Viktor ĐukanovićAleksa Ćetković i Vladimir Perišić tokom proljeća trenirali sa prvim timom. Sa druge strane omladincima su donosili prevagu na utakmicama.

Mislim da je to pun pogodak, jer bez njih teško da bismo postigli veliki rezultat. Zahvalio bih se šefu stručnog štaba Mladenu Milinkoviću koji nas je ispoštovao kada su prvotimci u pitanju, koordinatoru Nikoli Vukčeviću i direktoru omladinske škole Petru Grbiću, kao i treneru kadeta Željku Ćetkoviću sa kojima je komunikacija bila sjajna i onakva kakva treba da bude u najvećem crnogorskom klubu”.

Rad, komunikacija, veliko odricanje, ali…

Najveće zasluge za titulu pripadaju svim igračima koji su nastupali za selekciju omladinaca”, poručio je Kljajević, koji je dodao…

Ono što me najviše raduje, čak i više od titule je što smo Lazara Mijovića vratili na pravi put kroz pripremni period koji je odradio sa omladincima. Postao je standardan prvotimac koji odlučuje utakmice”.

Sa šampionima iz prvog tima su trenirali i kapiten Damjan Dakić i Jovan Dašić (bili sa plavima na pripremama u Antaliji), često su bili na klupi, a upisali su i po jedan nastup u drugom dijelu sezone. A tu je i Sava Milić koji je ovog proljeća debitovao…

Naravno da me to raduje, jer smo pored Milića afirmisali i golmana Pejovića, pored već priključenih prvotimaca Perišića, Đukanovića, Dašića, Dakića, Alekse i Balše Ćetkovića. Svi omladinci imaju veliki potencijal, a koliko će njih postati standardni prvotimci najviše zavisi od njih samih. Imaju najbolje uslove i najbolji rad u našem klubu, a pravilo FSCG od dva igrača ispod 21 godine širom im je otvorila vrata prvog tima”.

Plavi omladinci su tokom proljeća igrali atraktivno…

Krasila nas je napadačka igra, visoki presing i to što smo u svaku utakmicu ulazili sa idejom da osvojimo tri boda. To je dužnost svakog omladinca koji nastupa za Budućnost. Svako ko je pratio naše utakmica, imao je šta da vidi i zadovoljno je napustio stadion. U prilog svemu rečenom govori i gol razlika 44:18 i skor od devet pobjeda, dva remija i samo dva poraza u ovih 13 kola”, poručio je Nemanja Kljajević, koji se posebno zahvalio svom stručnom štabu na iznijetom teretu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here