Nakon odluke FSCG predsjednik drugoligaša podnio ostavku

1
foto: CG Fudbal

Nakon odluke Izvršnog odbora FSCG da zbog koronavirusa prekine sve lige, a što je značilo i da će se Fudbalski klub “Lovćen“ preseliti u niži rang, predsjednik UO cetinjskog kluba Ivan Vukmirović, podnio je ostavku.

Vukmirović je tu funckiju preuzeo u sezoni 2012/13.

Nakon današnje odluke Izvršnog odbora da se sva prvenstva prekinu, što je automatski značilio da će se “Lovćen“ preseliti u Južnu regiju, osjećam moralnu odgovornost da podnesem ostavku. Nažalost, i pored svih napora da opstanemo u Drugoj ligi, desile su se stvari na koje nijesmo mogli uticati i zbog kojih smo izgubili šansu da se na terenu izborimo za svoje ciljeve. Nažalost, platili smo danak teškoj finansijskoj situaciji i činjenici da smo igrali sve domaće utakmice van svog grada. Svjestan sam činjenice da je tokom ovog perioda “Lovćen“ imao uspona i padova, ali je ova odluka bila nešto preko čega nijesam mogao preći. Nijesmo bili na nivou koji je tražen. Odigrali smo lošu sezonu, ali smo svi vjerovali da možemo da opstanemo. Ono što je svijetla tačka u ovakvoj situaciji jeste infrastruktura koja će uskoro biti gotova. Nadam se da će u najkraćem roku naš “Lovćen“ ponovo biti prvoligaš i da će na novom stadionu, u bliskoj budućnosti, igrati evropske utakmicerekao je Vukmirović.

Za vrijeme Vukmirovićevog mandata, “Lovćen“ je doživio i najveći uspjeh u istoriji kluba. Cetinjani su u sezoni 2013/14 osvojili Kup, a odigrali su i istorijski dvomeč sa sarajevskim “Željezničarom“ u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nažalost, šest godina kasnije, “Lovćen“ je u jednom od najtežih trenutaka u dugoj i bogatoj istoriji…

1 Komentar

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here