Nakon otkaza u Zvezdi Žander poručio: Bio je to zaista najgori potez u fudbalu koji sam ikada doživio

0

Samo nekoliko dana nakon što je Crvena zvezda raskinula ugovor sa Žanderom Brazilac se oglasio i osvrnuo na period u crveno-bijelom dresu.

Defanzivac je blago rečeno postao jedan od najneomiljenijih igrača Zvezde kod navijača, a sve zbog utakmice u Pireju kada je skrivio penal u završnici meča i postao direktni krivac za eliminaciju crveno-bijelih iz Evrope.

Žander je taj trenutak opisao kao prolazak kroz pakao.

– Bilo je to zaista najgori potez u fudbalu koji sam ikada doživieo. Prije utakmice u Grčkoj postigao sam gol i podijelio asistenciju, a četiri dana kasnije bio sam u paklu. Dobio sam razne poruke kao što su „želimo da umreš, ne samo ti nego i supruga i tvoj sin“, „neka umre cijela tvoja porodica“, „ti si majmun“. To ne bi smjelo da se dešava u fudbalu. Da su to bile poruke samo za mene ne bih se osjećao tako loše, ali kada su vašoj porodici upućene onda su riječi suvišne, rekao je Žander, a prenio B92.

On je odbacio tvrdnje da je to uradio namjerno.

– Smiješno je reći da sam namjerno igrao rukom na šesnaestercu da bih dobio novac od Olimpijakosa ili se kladio. Nikad se ne kladim. To je životna glupost. Život ide dalje, dešava se i najboljim igračima na svijetu. Bilo je teško vrijeme, ali moram da nastavim. Gledam napred i optimista sam, zaključio je Brazilac.

Advertisements

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here