NAKON SAMO ČETIRI MEČA: Smijenjen nekadašnji selektor Crne Gore!

0

Faruk Hadžibegić više neće biti selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, piše portal Klix.ba.

Nakon tri vezana poraza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, u kojima BiH nije postigla niti gol, nekadašnji selektor Crne Gore više neće voditi Zmajeve i donesena je odluka.

Kako ekskluzivno saznaje portal Klix.ba, Nogometni savez BiH i Faruk Hadžibegić dogovorili su sporazumni raskid saradnje. Hadžibegić je na klupi Zmajeva proveo samo četiri utakmice.

Hadžibegić je na klupu Zmajeva stigao početkom 2023. godine, kada je naslijedio poziciju od Ivayla Peteva. Očekivanja su bila velika, no rezultat nismo dobili.

Impresivan je bio njegov debi na klupi Zmajeva. U odličnoj atmosferi u Zenici “pao” je Island rezultatom 3:0, a očekivanja su tu još više porasla.

Međutim, ubrzo smo se vratili u realnost. Težak poraz od Slovačke, očekivan od Portugala, a onda i katastrofalan od Luksemburga u Zenici značili su da nastavka nema.

Javnost i navijači pozvali su na smjenu selektora Hadžibegića, a na tribinama stadiona Bilino Polje u Zenici odjekivalo je “Faruk, odlazi”. To se na kraju i dogodilo, a dvije strane su sporazumno raskinule saradnju, piše Klix.

O novom selektoru reprezentacije BiH pisat će se narednih dana, nakon što se obave razgovori. Ko god da dođe na poziciju selektora Zmajeva, čeka ga težak zadatak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se nastavljaju u septembru, ali i osiguran baraž za odlazak na Euro.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here