Nant povlači ,,devetku” u čast Emilijana Sale

Francuski prvoligaš Nant odlučio je da povuče broj devet koji je do skora na svojim leđima u tom klubu nosio Emilijano Sala, potvrđeno je ovog jutra.

Crne slutnje su kasno sinoć i potvrđene: Emilijano Sala je nastradao u avionu koji se srušio kod kanala Lamanš i ova informacija je potresla čitav sportski svijet.

Dolaskom na obalu rijeke Endr 2015. godine Sala je brzo osvojio srca navijača ,,kanarinaca” i svojim radom, zalaganjem i neograničenom ljubavlju završio je svoju priču kao najbolji strijelac Nanta u protekle tri sezone.

Predsjednik kluba Valdemar Kita odlučio je da povuče argentinčevu ,,devetku” koji je napuštao klub uslijed transfera u Kardif.

 – Nemam riječi. Ovo je nevjerovatna tragedija. Očajan sam. Emilijano je ostavio svoj trag u ovom klubu i zbog toga želim da mu odam počast, kao i mnogi navijači, tako što ću povući broj devet – kazao je Valdemar Kita.

Sala je za Nant odigrao 133 utakmice i bio strijelac 48 pogodaka. On je u transferu vrijednom 15 miliona funti trebalo da pojača Kardif, prije nego što je njegov avion 21. januara nestao na putu ka Velsu.

Advertisements