Napolitanci pronašli predvodnika pobune: De Laurentis ne prašta, rigorozna kazna!

0

U redovima italijanskog fudbalskog prvoligaša Napolija posljednjih nedjelja vlada neviđena kriza i netrpeljivost na relaciji igrači – uprava.

Zbog loših odnosa kažnjen je kapiten Lorenco Insinje, i to s ni manje ni više nego – 350 hiljada eura!

Predsjednik kluba Aurelio De Laurentis zamjera Insinjeu jer je bio predvodnik pobune protiv uprave. Kontroverzni gazda Napolija odmah je odlučio da rigorozno kazni svog kapitena.

Nakon utakmice protiv RB Salcburga u Ligi šampiona sukobili su se potpredsjednik Napolija Edo de Laurentis i vezista Alan, koji je kažnjen s 50 posto mjesečne plate, odnosno s oko 200 hiljada eura.

Igrači su već kontaktirali advokate, a ova kazna ne bi smjela biti zakonita prema kolektivnom ugovoru koji igrači imaju u Italiji prema kojoj nijedna kazna ne može biti veća od 25% od iznosa mjesečne plate.

Ostatak ekipe dobiće kaznu u visini od 25% od mjesečne plate, a jedini igrač koji je uspio izbeći kaznu je Kevin Malkui koji je bio povrijeđen i nije učestvovao u pobuni.

Corriere dello Sport dodaje da se kazne za igrače kreću u visini od 225 hiljada eura (Kulibali) do 22 hiljade eura (Gaetano), a sveukupno će iznositi nevjerovatnih dva i po miliona evra.

Igrači su već krenuli da podižu sudske tužbe.