Naš reprezentativac: Nijesam učio istoriju, ali Crna Gora, Srbija i Rusija – to je isto

0
FOTO: FSCG

Naš fudbalski reprezentativac Marko Rakonjac, koji je nedavno pojačao moskovsku Lokomotivu, poručio je za ruske medije kako nije imao mnogo vremena da se bavi istorijom, ali da su ga učili da su Crna Gora, Srbija i Rusija – isto.

U razgovoru za ruski „Meč“, on je poručio i kako je Rusija za Crnogorce velesila.

„Nijesam mnogo učio istoriju, naročito jer sam eksterno završio školu. Ali mene su vaspitavali da su Crna Gora, Rusija i Srbija isto“, kazao je on.

Rekao je i kako te tri države „imaju zajedničku istoriju“.

„Rusija je u očima Crnogoraca velesila, u svakom smislu. Ekonomskom, kulturnom i drugom. Posjetiti Moskvu makar jednom, san je svakog Crnogorca“, dodao je Rakonjac.

Govorio je i o neslavno završenoj utakmici Crne Gore i Rusije 2016. godine, kada su naši navijači pogodili bakljom u glavu golmana ‘zbornaje’ Akinfejeva, a iako je nastavljen, meč je kasnije prekinut zbog nastavka divljanja dijela publike pod Goricom.

„To nije slika koja je trebalo da bude poslata sa stadiona o Crnoj Gori. To je izuzetak. Žao mi je zbog tih dešavanja. I to je bilo iznenađujuće, jer je mnogo ljudi u Crnoj Gori koji obožavaju Rusiju i Ruse. To što se dogodilo, ne služi na ponos onima koji su to uradili“, istakao je Rakonjac.

Rođen u Bijelom Polju, dvadesetdvogodišnji Rakonjac nastupao je za sve mlađe selekcije Crne Gore. Za seniorsku reprezentaciju debitovao je ove godine, na prijateljskom susretu protiv Grčke. To mu je za sada i jedini nastup za A tim.

Tokom karijere je nastupao za bjelopoljsko Jedinstvo, te za beogradske klubove IMT i Čukarički, u čijem je dresu bio izuzetno zapažen. To mu je, osim nastupa za seniorsku selekciju, donijelo i transfer u moskovsku Lokomotivu.

Klubovi iz ruske Premijer lige, zbog agresije te države na Ukrajinu, suspendovani su iz međunarodnih takmičenja pod okriljem UEFA.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here