“Našli smo prava pojačanja”

0

Nakon zimske pauze i odrađenih priprema, fudbaleri Petrovca spremno dočekuju borbu za bodove u nastavku šampionata. U pauzi između dva dijela sezone Petrovac je napustilo sedam igrača, ali je Uprava isto toliko i angažovala. Pripreme za proljećni dio izabranici Nenada Vukčevića odradili su na terenima na Jazu i pomoćnom terenu Grblja.

– Pripreme su bile uspješne, jer smo uradili sve što smo planirali. Sve će se brzo odigrati i završiti, ostatak prvenstva traje otprilike dva i po mjeseca. Moji momci to znaju, i spremni smo da odigramo proljećni dio onako kako možemo i kako očekujemo – kazao je trener Vukčević u razgovoru za „Dan”, dodajući:

 Cilj nam je bio da malo promijenimo krv ekipe u mogućnostima u kojima mi to možemo s obzirom na finansije. Smatramo da smo našli prava pojačanja koja će nam pomoći do dođemo do cilja, a to je da kroz baraž ostanemo u ligi. Bilo je malo problema sa pripremama zbog kišnog perioda, ali su nam pomogle komšije iz Grblja, na čemu smo im zahvalni, kao i njihovom treneru Acu Pejoviću.

„Nebeskoplavi” imaju problema sa povredama.

– Iza nas je period dobrog rada. Otišlo je nekoliko važnih igrača, imamo problema i sa povredama, ali smo se adaptirali i stvorili jedan respektabilan tim za nastavak prvenstva. No, ozbiljne povrede imaju igači na istoj poziciji, zadnji vezni, Ivanović, novajlija Ivan Mijušković, kao i mladi Mališić. Tu smo u problemu, ali se nadam da imamo igrače koji će moći da daju maksimum na toj poziciji, dok se povrijeđeni ne vrate – kaže Vukčević.

Petrovac je odigrao sedam pripremnih utakmica.

– Mislim da su te utakmice pokazale da smo se kvalitetno pripremili. Ostaje nam sedam dana do starta, i prilika da se malo više spremimo, a konkretno za Podgoricu, našeg prvog rivala. Po onome kako sada stvari stoje, mislim da ćemo ući jako spremni u proljećnu prvenstvenu trku. Pokušaćemo da se vratimo na Jaz gdje su travnati tereni, i da se tako polako prilagođavamo uslovima koji nas čekaju u prvenstvu. Nadam se da ćemo moći da i na našem terenu odradimo trening ili dva, da bi se što bolje adaptirali za prvenstvo, jer plastika ima svojih mana – istakao je Nenad Vukčević.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here