NE PIŠE MU SE DOBRO: Istraga je pokrenuta, Ibrahimoviću prijeti višegodišnja suspenzija!

0

UEFA je službeno pokrenula istragu protiv Zlatana Ibrahimovića zbog kršenja etičkog zakona UEFA o suvlasništvu brenda sportskih kladionica na Malti.

Ovu vijest su pre 10-ak dana prenijeli švedski mediji uz informaciju da Ibrahimoviću prijeti trogodišnja suspenzija te uz to i novčana kazna od 100.000 eura, a da je postupak pokrenut potvrdila je i sama UEFA službenim saopštenjem.

Navodi se da je Ibrahimović bitno prekršio disciplinske zakone UEFA jer navodno ima ,,finansijske interese u poslovanju jedne kladionice“, a da će dodatne informacije biti poznate nakon utvrđivanja svih činjenica, odnosno je li švedski napadač prekršio Član 12 (2).

Spomenuti članak odnosi se na pojedince koji direktno ili indirektno učestvuju u klađenju ili sličnim aktivnostima povezanim s utakmicama ili koji direktno ili indirektno imaju finansijski interes u takvim aktivnostima.

Ibrahimović će u oktobru ove godine proslaviti 40. rođendan, ali to ga nije spriječilo da nedavno produži ugovor s Milanom do ljeta 2022. godine.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here