FK BUDUĆNOST: Nedopustivo ponašanje, ali sada je najbitnije da svi budemo uz ovu ekipu

0
foto: https://www.fk-buducnost.me
foto: https://www.fk-buducnost.me

Plavi tim se sprema za revanš utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv islandskog Brejdablika (četvrtak, 20.30, ulaz slobodan), „plavi“ će pod Goricom juriti dva gola zaostatka, a svi smo ubijeđeni, analizirajući prvi meč, da je to moguća misija.

Iskreno vjerujemo da možemo do preokreta, uz veliku podršku sa tribina, jer Podgorica zaslužuje fudbalski spektakl u svakom smislu.

Međutim, ne možemo da se ne osvrnemo na odjeke sportske javnosti nakon poraza na Islandu od 2:0, gdje se više pričalo o ponašanju naših igrača, nego o njihovoj nevjerovatnoj borbi i želji tokom svih 90 minuta, od čega trećina tog vremena sa dva igrača manje u polju, uz tendiciozno mahanje kartonima i domaćinsko sudjenje arbitra Denisa Šurmana.

Ali, to nije alibi, niti nam treba, jer naše ponašanje je bilo nedopustivo, sa čim je upoznata kompletna ekipa, koja će snositi posljedice propisane Disciplinskim pravilnikom unutar kluba.

Za ponašanje koje ne služi na ponos klubu, sami smo krivi, podlegli smo pritisku protivnika, ali i to je neka vrsta odrastanja mlade ekipe. Zato bi bilo lijepo da svi pružimo podršku momcima, jer većina njih su budući A reprezentativci i budućnost crnogorskog fudbala.

Ponavljamo, nema opravdanja za ponašanje, ali želimo da makar naša javnost čuje i drugu (našu) stranu priče. Jer, neračunajući korektan doček uprave Brejdablika, sve ostalo što smo doživjeli na Islandu, ne služi na čast domaćinu.

Činjenica je da je su igrači Brejdablika od starta provocirali naše momke pogrdnim riječima, da je jedan od njihovih igrača non – stop pričao neprimjerene stvari na jeziku sličnom našem, da su Islanđani udarali bez lopte dok se sudija „pravio“ da ne vidi, da je publika blizu lože Budućnosti bila neprijateljski nastrojena…

Previše slučajnosti da ne bi bile dio islandske strategije. Ali i to je fudbal.

Zbog toga na našem terenu – pokažimo dostojanstvo. Budimo pravi domaćini, bez obzira na sve, napunimo tribine i budimo 12. igrač ovim momcima. Oni će znati da odgovore na terenu, stoji na sajtu FK Budućnost.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here