Nedović: Ponosno nosimo grb Budućnosti

0

Ponovo veliki broj bonus igrača – najveći gledajući sve ostale timove u ligi – i ponovo važan trijumf: Budućnost je u 18. kolu domaćeg šampionata savladala Petrovac (2:1) pod Goricom.

„Plavi“ su derbi na kišnoj podgoričkoj areni počeli sa pet bonus igrača, izjednačili su rezultat sa šest, a preokret napravili sa sedam golobradih mladića – četvorica još nisu prevazišla omladinski uzrast po godinama.

„Prezadovoljan sam, prije svega, kako se ponašamo. Znate i sami kakvi su nas pehovi zadesili ove polusezone, bez koliko smo igrača nastupili i koja dva igrača su ušla zbog prinudne izmjene kada je rezultat bio negativan po nas“, poručio je trener Aleksandar Nedović, koji nije mogao da računa na Miloša Raičkovića, Vasilija Terzića, Šaletu Kordića, Igora Ćukovića i Bogdana Milića, dok su zbog povreda izašli Vladan Adžić u 37. minutu i Zoran Petrović na poluvremenu…

“Mali Dakić koji je 2004. godište je ušao pri rezultatu 0:1 po ovakvom terenu, a godinu dana stariji Dašić kada je bilo 1:1. Dolazimo do granice bola i pucanja, ali svi smo vidjeli kakvi su momci grupa“.

„Plavi“ su nametnuli svoj ritam od starta, pokušavali sa boka i kroz sredinu, ali je defanziva Petrovca odolijevila, da bi u 33. minutu „nebeskoplavi“ poveli nakon odlične akcije. Gol nije obeshrabrio plave momke, već su se kao pravi šampioni izdigli i do poluvremena su izjednačili – reprezentativac Luka Mirković je sjajnim udarcem potpisao 1:1.

Drugi dio je otvoren plavom furijom, da bi preokret stigao u 53. minutu kada je Viktor Đukanović perfektno pogodio lijevom nogom sa tridesetak metara.

„Imamo zdravu svlačionicu, svi imaju nevjerovatnu želju i pomažu jedan drugom. Ostaje mi da čestitam svima“, rekao je Nedović, čija je ekipa do kraja pokušavala da postigne i treći gol, dok je rivalu dozvolila jedan udarac glavom nakon prekida poslije koga se istakao golman Đorđije Pavličić.

„Mislim da je odigrana jedna sjajna utakmica po terenu kakav je bio, vidjeli smo Petrovac koji hoće da igra fudbal i koji se možda malo uspavao misleći da će da nas pobijedi. Međutim, momci su pokazali lavovsko srce, zašto smo svi u Budućnosti i zašto sa ponosom nosimo ovaj grb“, emotivno je Nedović pokazao na grb na jakni dok je davao izjavu.

„Jesam malo emotivan, a ovo mi je možda najslađa pobjeda u karijeri, jer smo imali odnos kakav treba da imamo. Vidjeli smo da Budućnost ima perspektivu, kao i da jedan Igor Ivanović, koji je najbolji igrač lige i A reprezentativac, želi da igra sa napuknutim rebrom. Mislim da je to Budućnost“.

Nakon 18 odigranih utakmica u prvenstvu, plavi tim je samostalno drugi na tabeli i sada je smanjio prednost u odnosu na rivala Sutjesku na „minus šest“.

„O tome možemo da pričamo u maju. Nisam pravio nikakvu dramu ni kada je bilo „minus 11“, a mi smo praktično četiri utakmice igrali na „minus 14“ jer je Sutjeska igrala prije nas. Crta se podvlači u maju, a sigurno je da nećemo da likujemo večeras. Mi imamo svoje probleme, oni svoje, svako treba da gleda sebe, da se bavimo sportom, a u maju se podvlači crta ko je šta uradio“, poručio je Nedović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here