Nejmar gospodski odgovorio na brutalne uvrede navijača

0

Brazilski fudbaler Nejmar juče se vratio na teren u tijesnoj pobjedi PSŽ-a protiv Strazbura rezultatom 1:0.

Navijači iz glavnog grada Francuske nisu oprostili Brazilcu činjenicu da je želio napustiti klub pa su mu u povratničkom meču u više navrata uputili brutalne provokacije.

Najskuplji fudbaler današnjice nije se pretjerano obazirao na tribine, a zahvaljujući takvom pristupu postigao je fantastičan pogodak u 92. minutu za pobjedu svog tima.

Nakon centaršuta s lijeve strane “makazicama” je postigao gol vrijedan tri boda, a nakon meča je rekao da navijačima nema šta zamjeriti, bez obzira na brojne uvrede koje je dobio.

“Svi znaju šta se događalo tokom ljetnog prijelaznog roka. Ukoliko navijači žele da mi zvižde, neka to rade, ja im nemam šta zamjeriti jer kada dolaze podržati svoj tim, onda mogu raditi šta im je po volji.”

“Mi smo mnogo jači tim kada su oni iza nas, u timu imamo 25 igrača i ostatak tima ne zaslužuje zvižduke. Zaista nemam ništa protiv navijača, kada sam prije dvije godine došao u klub napravili su mi spektakularan doček i ja im to nikada neću zaboraviti.” – kazao je Nejmar.

Brazilac je između ostalog dodao da je srećan zbog bodova i pogotka, a mnogi nisu očekivali “gospodsku” izjavu s obzirom da je dobio zaista neukusne uvrede sa tribina.