NEKADAŠNJI TRENER CG EKIPA: Najodvratniji meč, da sam ovako zaštićen sa svojim timom, bježao bih…

0

Nakon derbija na Grbavici između Željezničara i Borca, održana je i konferencija za medije.

Trener Željezničara i nekadašnji strateg CG ekipa Rudara, Dečića i OFK Titograda Edis Mulalić je kazao:

“Najodvratnija utakmica. Vodio sam par utakmica u ovoj i ligi susjedne države, ovo je najodvratnija utakmica koju sam vidio. To nema veze s fudbalom. Toliko nefudbalskih stvari, to je strašno, strašno… Borac je dovoljno kvalitetna ekipa, da neke stvari… Ja da sam ovako zaštićen sa svojom ekipom, svima bih bježao 12 do 15 bodova”, rekao je Mulalić.

“Razočaran sam jer to je strašno. Čujem da je drugi gol ofsajd. Malo ofsajd. Žena ne može malo biti trudna. Čuj bio je mali ofsajd. Čitava dužina tijela čovjeka je u ofsajdu. Kome sad ti da se žališ ovdje? Znaš šta je najgore? Čestitam kolegi, ali niko neće da spomene neke stvari jer češ biti kažnjen. Crveni karton je bio prelomni trenutak jer bi mi pobijedili glat tog stranog Borca da smo ostali svi. Čestitam kolegi, da Bog da titulu osvojio s Borcem”, dodao je Mulalić.

Govorio je potom o poziciji na tabeli.

“Ni najveći optimist nas nije vidio ovdje. Kroz sva ta iskustva je sigurno došao i pritisak trećeg mjesta, vrha… Sve je učinilo svoje i malo se noge svežu u nekim situacijama. Bilo je blizu to prvo poluvrijeme. Imali smo problem u sredini s markiranjem igrača Borca. Stajali su široko, a mi negdje između. Na poluvremenu smo se dogovorili da moramo znati šta hoćemo i onda se desi crveni karton. Možda je bio i penal za Borac prije drugog gola, ja ću reći ako Vinko neće. On neće da komentariše suđenje, ali mi živimo od ovoga. Teško je biti miran, kako da ostaneš miran? To nema veze s fudbalom… Ne možeš ostati imun na neke stvari”, razočaran je bio Mulalić.

“Nikad nas Borac ne bi pobijedio da smo ostali sa svim igračima”, tvrdi strateg Plavih.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here