Neviđeno u istoriji Njemačke: Bundesliga će vrlo brzo potući sve rekorde gledanosti

4

Osim Bjelorusije, koja bez obzira na rizik želi iskoristiti zanimanje fudbalske javnosti za utakmice njihovog prvenstva tijekom pandemije koronavirusa, najjače lige u Europi i dalje su na čekanju.

Fudbal je stopiran već mjesec dana, a i dalje nema nagovještaja kad bi sve ovo moglo završiti i kada će se stvoriti uslovi za povratak fudbalera na teren.

Ipak, nada stiže iz Njemačke, čiji su klubovi već počeli s ograničenim treninzima, uz poštivanje svih sigurnosnih mjera, pa postoje najave da bi Bundesliga mogla prva početi od svih Liga petice, i to već u sljedeće tri do četiri nedjelje.

Gotovo sigurno će biti bez prisustva navijača na tribinama, ali bez obzira na to, TV prenosi neće izostati i očekuje se da te utakmice budu najgledanije ikada na televiziji u istoriji Bundeslige.

Ljudi su željni fudbala, a osim toga, Bundesliga bi do kraja sezone mogla prirediti i nevjerovatno uzbudljivu završnicu.

Nakon 25 odigranih kola, Bajern vodi na tabeli sa 55 bodova, Borusija Dortmund ima 51 na drugom mjestu, a za njima slijede RB Lajpcig sa 50…

Drugim riječima, devet kola prije kraja, čak pet prvoplasiranih timova nalazi se u razmaku od samo osam bodova.

4 COMMENTS

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here